Kde môže prebývať malware v PC ,aj po preinštale Win 10?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tiktak1953

#91 Příspěvek od tiktak1953 »

terz som otvoril konfiguraciu ,je tam adresa WAN DNS servera zacinajuca sa na : 188......Vsetky udaje aj Maska vypadaju OK.Ani ta zla DNS servera 79.137.248... tam nie je.Mal som stlacit Refres a co dalej? Zmenit heslo a ako?
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
ferdislav

#92 Příspěvek od ferdislav »

masar

#93 Příspěvek od masar »

Nevím, proč nám tajíš tu DNSku.
Nic zatím neměň. Klikni v pravém sloupci menu na System Tools a potom na Backup & Restore a potom na tlačítko Backup. Vyskočí okénko s možností uložit stávající konfiguraci (soubor config.bin) a ulož ji do svého PC jako zálohu, kdybys při nastavování něco pokazil. Je to v tomto případě možná zbytečné, ale pro pořádek a jistotu.
Jméno a heslo změníš také v System Tools kliknutím na Password. Pozor, když to zvořeš nebo heslo zapomeneš, už se do konfigurace nedostaneš a pomůže jen tovární reset.
ALE vzhledem k tomu, že ses do routeru dostal, myslím, že byl router provozován v "továrním" stavu, t.j. bez zásahu do konfigurace a tovární reset nezpůsobí žádnou škodu.
:wink:
Přílohy
nastavení1.png
nastavení1.png
tiktak1953

#94 Příspěvek od tiktak1953 »

Ktoru DNS-ku myslis,neviem.Serverove DNS ipv4 som uz napisal na stranke č.6 asi. S konfiguracii? Neviem co mozem dat do placu a co nie.Tu na obr.je konfiguracia zakladne udaje.
Přílohy
IMG_20260719_174223.jpg
IMG_20260719_174223.jpg
tiktak1953

#95 Příspěvek od tiktak1953 »

neaktualne,zmazane
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 20 črc 2026, 21:46, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#96 Příspěvek od Hill »

Jáno, asi ti budeme muset zřídit samostatnou izolovanou sekci, copak jsme inzertní server?
tiktak1953

#97 Příspěvek od tiktak1953 »

Hill-e ludia dobre veci vyhadzuju ako aj ja,ked uz nemam komu dat.Ked mi niekto z tu firmy da lacne topanky,tak za tyzden je podrazka od toho ze kolenacky okopavam zeleninu odlepena,vyhadzujem,take nechcemJa ked vidim tu v kocurkove cloveka ze nema co jest,nema oblecenie,dam mu dobre veci,dam mu jest,aj prachy!Vecer ak najdem dam sem obr na den čecha ,co lezal pre uradom hladny,bosi neobleceny a ja som mu vsetko dal.Druhi sa pozerali a sr.. na neho.Vecer obr.zmazem aj tento text,sorryCo je na tom zle ze si pomahame,viem ze je to na EB od cesty.Many mam ,zasadne veci co sa vyhadzuju,daju mi, many nedavam.Vsetku elktroniku ,naradie el.mam z el.odpadu co som si aj s vasou pomocou poopravoval.Mam uspesnost opr.hardwardu aj softwaru 99%-nu.Ja ponukam zato aj pobyt na chalupe ,zariadenie 1 cenova skupina,tri lozka,akurat je mproblem pristup po travnatom terene asi 200m.Nie je tam tečuca voda,iba z bandasky.
masar

#98 Příspěvek od masar »

Tiktaku, musíš se snažit pochopit, že Pravidla platí pro všechny a tvoje jednání je porušuje. Nemůžeš přece zneužívat odborné vlákno ke komerčním účelům. Na nabídky a poptávky je tady jiná sekce. Tohle není sociální síť.
EKKAR

#99 Příspěvek od EKKAR »

Vyzní to blbě, ale Jano se snaží zdůraznit, že on chce jen věci, který jiní vyhazujou a on sám nabízí na oplátku za lacino poměrně kvalitní vejletový ubytko. Je potřeba ho vnímat tak, jak to je - on je prostě starší ročník, kterej tohle bere jako "nabídku služby na revanš" jako jsme to dělávali léta letoucí za komančů, ne jako komerci - protože v tý době se všecko co se tomuhle i jen zdálky trochu podobalo bylo zákonem postihovaný jako nedovolený podnikání. Jano to prostě jinak neumí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
masar

#100 Příspěvek od masar »

Já tiktaka chápu, ale pravidla fóra se kvůli tomu měnit přece nebudou. To bys sám nechtěl. Tiktakův přístup a chápání věcí má blíže k sociálním sítím, jak už jsem uvedl. Z "nějakýho důvodu" nejsem a nechci být na žádné.
(předpokládám, že tohle OT moderátor smaže)
rnbw

#101 Příspěvek od rnbw »

Kos a pri opakovanom poruseni pravidiel ban. Jednoduche a pochopitelne pre vsetkych.
tiktak1953

#102 Příspěvek od tiktak1953 »

Ked sa spytam od tzv.kolegov,ci kamaratov na pouzite nepotrebne topanky,nohavice co vela zoderiem.ktore by vyhodil,to predsa neni komercia,ci? Tak isto ked sa niekto spyta ci doma niekomu nezavadzia monitor,PC tak to neni ,ci je komercia.Neplete komerciu kde neni.Ekkar by mohol napisat,ze ci som chcel od neho za zeleninu co som mu poslal po cechoch, co chodia ku mne na dovolenku! Viete kolko bolo aj s tym roboty,kolo vody na to bolo treba,atd.Ekkar bol si spokojny?
Ze to sem nepatri je mi jasne.Bude to tu jeden den nic viac.
PotPalo

#103 Příspěvek od PotPalo »

8,5 je 44? Teda nie že by som mal, len sa tak pýtam.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
ferdislav

#104 Příspěvek od ferdislav »

Pokud jde o malware tak určitě
EKKAR

#105 Příspěvek od EKKAR »

tiktak1953 píše: 20 črc 2026, 15:42... Ekkar by mohol napisat,ze ci som chcel od neho za zeleninu co som mu poslal po cechoch, co chodia ku mne na dovolenku! Viete kolko bolo aj s tym roboty,kolo vody na to bolo treba,atd.Ekkar bol si spokojny?
Ze to sem nepatri je mi jasne.Bude to tu jeden den nic viac.
Ono se to tenkrát trochu zvrhlo, oni uvázli v několikahodinový koloně na dálnici kvůli dopravní nehodě a domů dojeli až nad ránem, takže se ani u mne nezastavovali a celou tu zásilku si prostě nechali - S MÝM VĚDOMÍM, protože jsme o tom ještě v noci komunikovali a aby dělali v polovině noci víc jak 30km zajížďku, když to měli domů ještě další 2 hodiny cesty mi nepřišlo rozumný. Ani jsem to tenkrát neventiloval, abys nebyl zklamanej, že to nedošlo ke mně - PROTOŽE TO NEBYLA TVOJE VINA. Ale nikdo si na množství ani kvalitu nestěžoval ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“