Barevné značení - aneb co je moc, to je příliš!

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jezevec »

Cust píše:no, od včerejška hledám důkaz, že to není kec... mám dokument někde na kompu (měl jsem) nemůžu to najít.
Tekže jen co vyštrachám z hlavy:
Už před několika lety se vyrábělo zařízení (ČR) a prodávalo se (především do Rakouska), které zabránilo průniku elektřiny vyrobené z jaderné elektrárny.
V podstatě šlo o to, že elektrony se sice nijak neliší, ale mají "záhadné" vlastnosti v prekurzorech, ktaré je předbíhají. Např. elektron z JE má speciální tachyonový prekurzor (intermediální částice), která se bohybuje rychlostí větší než světlo a je tedy v kabelu vždy o něco napřed než daný elektron. Stačilo už pak vyhodnotit tuším spin (jeho směr) tohotu tachyonu a pak závorou buď daný elektron vrátit zpět do sítě nebo propustit. "Vadný" elektron odeslaný nazpět pak byl signalizovaný bliknutím červené ledky. Celé zařízení bylo napájeno 4 VA trfíčkem - takže energetické ztráty zanedbatelné.
Tedy nejde o modulaci napětí, ale o trochu "těžší" fyziku...

No, nejvíc jsi mě dojal s tou rychlostí "intermediální částice"...
Až budu chtít prodávat nějaké perpetum mobile, tak mě k tomu napíšeš říkání. Ty to umíš tak krásně "vědecky" popsat, že tomu musí uvěřit devadesát procent národa. :idea: :smash:
Cust

#17 Příspěvek od Cust »

rnbw píše:To bolo to zariadanie, ktore nic nerobilo a nejaki cesi ho predavali v rakusku za tazke prachy? :D

jojo
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

jezevec píše:
Cust píše:no, od včerejška hledám důkaz, že to není kec... mám dokument někde na kompu (měl jsem) nemůžu to najít.
Tekže jen co vyštrachám z hlavy:
Už před několika lety se vyrábělo zařízení (ČR) a prodávalo se (především do Rakouska), které zabránilo průniku elektřiny vyrobené z jaderné elektrárny.
V podstatě šlo o to, že elektrony se sice nijak neliší, ale mají "záhadné" vlastnosti v prekurzorech, ktaré je předbíhají. Např. elektron z JE má speciální tachyonový prekurzor (intermediální částice), která se bohybuje rychlostí větší než světlo a je tedy v kabelu vždy o něco napřed než daný elektron. Stačilo už pak vyhodnotit tuším spin (jeho směr) tohotu tachyonu a pak závorou buď daný elektron vrátit zpět do sítě nebo propustit. "Vadný" elektron odeslaný nazpět pak byl signalizovaný bliknutím červené ledky. Celé zařízení bylo napájeno 4 VA trfíčkem - takže energetické ztráty zanedbatelné.
Tedy nejde o modulaci napětí, ale o trochu "těžší" fyziku...

No, nejvíc jsi mě dojal s tou rychlostí "intermediální částice"...
Až budu chtít prodávat nějaké perpetum mobile, tak mě k tomu napíšeš říkání. Ty to umíš tak krásně "vědecky" popsat, že tomu musí uvěřit devadesát procent národa. :idea: :smash:

jo pak napiš :-)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

K tomu aprílovýmu žertíku bych jen dodal, že bych ještě uvítal černou led pro "černý odběr", vlnovou délku "černé" jsme tady už kdesi odvodili :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ivan116

#20 Příspěvek od ivan116 »

Riesite tu problem s cistou a necistou elektrikou ,co takto radsej vyriesit problem s českym kalendarom kedze mate ako jediny 14 mesiacov. :lol: :lol:
tandel

#21 Příspěvek od tandel »

Slováci prý mají 28 měsíců... :D
mtajovsky

#22 Příspěvek od mtajovsky »

jezevec píše:Pánové, přestaňte se po ránu rozčilovat a mrkněte na datum...

Zrovna jsem to chtěl napsat - taky překlad z "Journal de Cognine" ?
tandel

#23 Příspěvek od tandel »

Journal le cheval.
jandu

#24 Příspěvek od jandu »

Proti zavedenému farebnému značeniu elektriny sa veľké korporácie rozhodli používať "pračku" na prepranie nečistej elktriny. Pračka funguje na princípe prevodu striedavej nečistej elektriny na jednosmernú precízne vyhladenú a v následnom premenení na stiedavú. Usmernením a vyhladením sa odstránia všetky "nečistoty" a po premene na striedavú je tá už čistá. Straty vzniknuté praním špinavej elektriny budú vykompenzované zvýšenou cenou za takto získanú čistú elektrinu.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
tandel

#25 Příspěvek od tandel »

Ta pračka se jmenuje akumulátor. Nabiješ ho radioaktivní elektřinou z Temelína a strčíč ho do elektromobilu. Potom můžeš vykřikovat - jezdím ekologickým elektromobilem.
jandu

#26 Příspěvek od jandu »

tandel píše:Ta pračka se jmenuje akumulátor. Nabiješ ho radioaktivní elektřinou z Temelína a strčíč ho do elektromobilu. Potom můžeš vykřikovat - jezdím ekologickým elektromobilem.

Omyl, takáto pračka sa nazýva menič frekvencie. V skutočnosti naozaj existuje. Používala sa za situácie, kedy bolo potrebné distribuovať elektrické napätie 50Hz do siete 60Hz.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
tandel

#27 Příspěvek od tandel »

V některých oblastech techniky je populární spíše konverze mezi kmitočty 50 Hz a 400 Hz.
jandu

#28 Příspěvek od jandu »

Tá konverzia 50/60 bola potrebná sa socializmu. Vtedy sa v ose východ-západ dodávala prebytočná elektrina aj do Rakúska a NDR, pričom v tom období ten rozdiel frenkvencie sa podľa našeho prednášajúceho týmto spôsobom konvertoval.
Cust

#29 Příspěvek od Cust »

tandel píše:V některých oblastech techniky je populární spíše konverze mezi kmitočty 50 Hz a 400 Hz.

do nedávna jsem tu měl 400Hz motor-generátor (20 kW), hukot jak sviňa
tandel

#30 Příspěvek od tandel »

Motor-generátor (20 kW) ideální pro Tesla Coil.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“