Predzosilovac,koncak sama lampa-zdenoeddie

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od zdenoeddie »

tak inovovana blok. schema rad privitam pripomienky navrhy napady atd.dakujem
Přílohy
blok scheme.jpg
(50.95 KiB) Staženo 24 x
Cust

#92 Příspěvek od Cust »

no, jednou jsem přemýšlel o stavbě el. zesíku. Vživotě by mě nenapadlo tam rvát dig. potenciometr nebo DO. Taky jsem se pozastavil nad galvanicky odděleným vstupem u PC - dyť to bude zkreslovat jako blázen. A pak zpožděný náběh anodového napětí ti bude stačit jen u posledního stupně u ostatních udělej jen standby...
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od zdenoeddie »

Cust píše:no, jednou jsem přemýšlel o stavbě el. zesíku. Vživotě by mě nenapadlo tam rvát dig. potenciometr nebo DO. Taky jsem se pozastavil nad galvanicky odděleným vstupem u PC - dyť to bude zkreslovat jako blázen. A pak zpožděný náběh anodového napětí ti bude stačit jen u posledního stupně u ostatních udělej jen standby...

no nad tym DO a dig.potenciometrom pomaly to vzdavam a zacinam v tom vidiet viacej nevyhod ako vyhod,ale co sa tyka DO,asi ho urobim ale len na zapnutie/vypnutie.
A co sa tyka toho stand-by,tak neviem ale asi to tak necham,istota je istota a elektronky stoja viacej ako rele a 555.
K tomu oddeleniu,no neviem ako inac zabezpecit,ze ked pripojim na vstup PC,aby to nehucalo ako svina :? toto ma vazne sere a neviem ako to inak vyriesit.
Dik za nazor :wink:
Cust

#94 Příspěvek od Cust »

se standby souhlasim jen ten zpozdeny nabeh bude zbytecny...
ten vstupni obvod pro PC... mě výstup z PC nebručí, zkus to připojit do stejné zásuvky, možná by stačilo dát do cesty (zemnící drát) např 100 Ohm odpor...
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od zdenoeddie »

Cust píše:se standby souhlasim jen ten zpozdeny nabeh bude zbytecny...
ten vstupni obvod pro PC... mě výstup z PC nebručí, zkus to připojit do stejné zásuvky, možná by stačilo dát do cesty (zemnící drát) např 100 Ohm odpor...

hmm trebalo by skusit,dik za navrh,ale co mam kdesi ten clanok na to opticke oddelenie (muzika sa cez to pocuvat nebude :wink: maximalne nejaky film...) tak to vyzeralo obstojne,ked to najdem hodim to tu
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od zdenoeddie »

Co sa tyka toho oddelenia signalu chcem pouzit toto :arrow:
Co Vy na to?Dakujem
Přílohy
od sig.pdf
(953.01 KiB) Staženo 31 x
Sendyx

#97 Příspěvek od Sendyx »

Tzv. optokurvítko ? :oops:
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od zdenoeddie »

Sendyx píše:Tzv. optokurvítko ? :oops:

:lol: daj nieco lepsie :wink: alebo aj zcela ine riesenie,ak to bude v ramci mojich moznosti :)
Crifodo

#99 Příspěvek od Crifodo »

Někde jsem viděl kdysi zapojení optokurvítek, s dvojitým optočlenem, půlka použitá pro přenos a druhá půlka ve smyčce zv pro kompenzaci nelinearity. Slibovalo to přenos se zkreslením menším než obvyklé zkreslení reproduktorů a určitě menším než zkreslení v magnetickém záznamu.
Tady se ale nabízí ještě oddělení trafem a nebo odstranění příčiny místo následku, důsledné přivedení stejného potenciálu na všechny signálové země.
Ale to už se i v bastlírně omílalo x krát.
Sendyx

#100 Příspěvek od Sendyx »

Optokurvítka se v profesionální praxi nerozšířily, dokonce ani soudruh U-li Beh-rin-ger je nepoužívá. Proč asi ?
Jsou věci, které zůstávají převážně pro konstrukce teoretiků, kteří lepí jakési stavebnice pro ještě větší xxx, než jsou sami.
Crifodo

#101 Příspěvek od Crifodo »

Asi máš pravdu, já nečetl tohle vlákno od začátku, ale tady snad nejde o žádnou profi techniku, já to chápal jako stavbu jednoho exempláře pro domácí použití, kde si chce autor spíš otestovat svoje dovednosti než suplovat zakoupení komerčního výrobku :wink:
Na rozdíl od toho snažení, kdy se adept pokouší dovléct 5kW na kilometr zakoupením těžké gumy 3x10 aby pak zjistil že na konci má stejně úbytek 50V, tady celkem o nic nejde, jen o otestování vlastních možností a nabrání zkušeností... za desetikoruny.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od zdenoeddie »

Crifodo píše:Asi máš pravdu, já nečetl tohle vlákno od začátku, ale tady snad nejde o žádnou profi techniku, já to chápal jako stavbu jednoho exempláře pro domácí použití, kde si chce autor spíš otestovat svoje dovednosti než suplovat zakoupení komerčního výrobku :wink:
Na rozdíl od toho snažení, kdy se adept pokouší dovléct 5kW na kilometr zakoupením těžké gumy 3x10 aby pak zjistil že na konci má stejně úbytek 50V, tady celkem o nic nejde, jen o otestování vlastních možností a nabrání zkušeností... za desetikoruny.

njn Crifodo to popsal presne.Chcem len nabrat skusenosti,nieco sa priucit,atd., ma to bavi,penazi sice neni nazvys,ale myslim si ze je to znesitelne
Sendyx

#103 Příspěvek od Sendyx »

Dobrá tedy, vzhůru do slepých uliček. Radil bych nepoužívat nějaký optočlen, ale hezky doutnavku a vakuovou fotonku, ať je to stylové.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od zdenoeddie »

Sendyx píše:Dobrá tedy, vzhůru do slepých uliček. Radil bych nepoužívat nějaký optočlen, ale hezky doutnavku a vakuovou fotonku, ať je to stylové.

:lol: preco tak z ostra(vy :D )?
Sendyx

#105 Příspěvek od Sendyx »

Jestli jseš dobrej, tak to uděláš, jak jsem napsal, a třeba pomocí pár elektronek a PWM :D .
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“