Predzosilovac,koncak sama lampa-zdenoeddie
Moderátor: Moderátoři
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
blok scheme.jpg- (50.95 KiB) Staženo 24 x
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:no, jednou jsem přemýšlel o stavbě el. zesíku. Vživotě by mě nenapadlo tam rvát dig. potenciometr nebo DO. Taky jsem se pozastavil nad galvanicky odděleným vstupem u PC - dyť to bude zkreslovat jako blázen. A pak zpožděný náběh anodového napětí ti bude stačit jen u posledního stupně u ostatních udělej jen standby...
no nad tym DO a dig.potenciometrom pomaly to vzdavam a zacinam v tom vidiet viacej nevyhod ako vyhod,ale co sa tyka DO,asi ho urobim ale len na zapnutie/vypnutie.
A co sa tyka toho stand-by,tak neviem ale asi to tak necham,istota je istota a elektronky stoja viacej ako rele a 555.
K tomu oddeleniu,no neviem ako inac zabezpecit,ze ked pripojim na vstup PC,aby to nehucalo ako svina
Dik za nazor
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:se standby souhlasim jen ten zpozdeny nabeh bude zbytecny...
ten vstupni obvod pro PC... mě výstup z PC nebručí, zkus to připojit do stejné zásuvky, možná by stačilo dát do cesty (zemnící drát) např 100 Ohm odpor...
hmm trebalo by skusit,dik za navrh,ale co mam kdesi ten clanok na to opticke oddelenie (muzika sa cez to pocuvat nebude
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Co Vy na to?Dakujem
- Přílohy
-
od sig.pdf- (953.01 KiB) Staženo 31 x
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Tady se ale nabízí ještě oddělení trafem a nebo odstranění příčiny místo následku, důsledné přivedení stejného potenciálu na všechny signálové země.
Ale to už se i v bastlírně omílalo x krát.
Na rozdíl od toho snažení, kdy se adept pokouší dovléct 5kW na kilometr zakoupením těžké gumy 3x10 aby pak zjistil že na konci má stejně úbytek 50V, tady celkem o nic nejde, jen o otestování vlastních možností a nabrání zkušeností... za desetikoruny.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:Asi máš pravdu, já nečetl tohle vlákno od začátku, ale tady snad nejde o žádnou profi techniku, já to chápal jako stavbu jednoho exempláře pro domácí použití, kde si chce autor spíš otestovat svoje dovednosti než suplovat zakoupení komerčního výrobku![]()
Na rozdíl od toho snažení, kdy se adept pokouší dovléct 5kW na kilometr zakoupením těžké gumy 3x10 aby pak zjistil že na konci má stejně úbytek 50V, tady celkem o nic nejde, jen o otestování vlastních možností a nabrání zkušeností... za desetikoruny.
njn Crifodo to popsal presne.Chcem len nabrat skusenosti,nieco sa priucit,atd., ma to bavi,penazi sice neni nazvys,ale myslim si ze je to znesitelne
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele: