Problém s duálním zvukovým doprovodem

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jenys »

RadekB píše:Promin, cetl jsem to celkem pozorne, ale protoze na vsech satech co me prosli rukama to prepinani funguje zcela v pohode, nejak jsem te asi nepochopil. Pokud to mas s TV propojene SCART kabelem, melo by po volbe leveho kanalu to spravne prepnout. Tusim k tomu slouzilo to tlacitkou AUDIO (ale nejsem si 100pro jistej) . U nekterych satu byl problem s propojenim pres modulator, tam to ne vzdy fungovalo korektne.

Však to tam píšu, že to AUD je na to přepnutí, ale... no jak správně píšeš, mělo by to přepnout, ale nepřepíná a proto sem to sem psal. Ono je ale možné, že jsi asi buď nenarazil zrovna na takový pořad s duálem, který zlobí, při zkoušení těch satů. Ono to totiž dělá jen někdy a jen u některých amerických filmů, co jdou spíš kolem půlnoci. A jak píšu, DVBT to nedělá u stejného filmu jako satelit. Ale když už mluvíme o satech, docela mě mrzí u toho Mascomu, že je nenapadlo udělat možnost zapnutí v nastaveném čase, vůbec tam taková možnost není a pokud bych chtěl něco zaznamenat, musím satelit nechat zapnutý, což není moc dobré, když nebudu delší dobu doma a chci to třeba nahrát až za několik dnů po opuštění domova. Je to Mascom MC1100Cr, nebo to jen neumím nastavit :?:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
RadekB

#17 Příspěvek od RadekB »

Casovac na zapnuti ma opravdu jen velmi malo satu.
Jinak k tomu dualu - mam tomu rozumet tak, ze u nekterych programu ti to prepne a u nekterych ne ?
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jenys »

RadekB píše:Casovac na zapnuti ma opravdu jen velmi malo satu.
Jinak k tomu dualu - mam tomu rozumet tak, ze u nekterych programu ti to prepne a u nekterych ne ?

No, asi takhle, jsou některé pořady, u kterých je problém s tím duálem, jedná se tedy o americké, myslím, že jsou to právě americké filmy, kde jsou označené jako v duálu, před začátkem filmu no a ty pak jdou tak, že zleva česky a zprava anglicky, u jiných filmů to není problém. Navíc, filmy s duálem jdou jen někdy, poslední dobou už dlouho nic takhle nezlobilo, až na včerejšek. Včera, aby to bylo zajímavější, z Novy šel zvuk z obou kanálů, česky u všecch pořadů, ale....u Primy, Čt 1, Čt 2 šel zvuk jen z levého kanálu, v pravém bylo ticho. Když to bylo puštěné přes domácí kino, optickým kabelem, pravý kanál nic, v televizi také nešel pravý kanál, ale bylo možné tlačítkem na ovladači satelitu přepínat na levý kanál(ten hrál), na pravý kanál(ten byl ticho), na stereo a možnost spojení pravého a levého kanálu dohromady, čímž pak hrajou oba jen v TV, sice mono, ale oba. U satelitu nejde přepínat zvuk na levý, nebo jen pravý kanál, ani je spojit dohromady, tam jde stále jen ten levý a pak pravý je ticho. Vypadá to, jako kdyby nebyl signál ze satelitu do obou kanálů. Ale zrovna Nova měla zapnuté oba kanály, třeba Óčko také oba kanály. V DVBT, ale i Prima a Čt 1 i 2 hrajou z obou kanálů normálně. Toho jevu, že nejde jeden kanál, jsem si všimnul až včera v noci, při náhodném přepnutí na jiný kanál, než na Novu a bylo to po půlnoci. Zkusím to odpoledne, jestli to zase nepůjde, nebo půjde, dřív jsem si něčeho takového, že by nešel jeden kanál vůbec nevšimnul. Už mě to docela štve, že to není v pořádku a že se to chová nečekaně :(
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
pepik9

#19 Příspěvek od pepik9 »

... U satelitu nejde přepínat zvuk na levý, nebo jen pravý kanál, ani je spojit dohromady, tam jde stále jen ten levý a pak pravý je ticho...
Podle manualu je na ovladani toho satu cudlik LANG. Ten tedy nefunguje?
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jenys »

pepik9 píše:
... U satelitu nejde přepínat zvuk na levý, nebo jen pravý kanál, ani je spojit dohromady, tam jde stále jen ten levý a pak pravý je ticho...
Podle manualu je na ovladani toho satu cudlik LANG. Ten tedy nefunguje?

Lang je na výběr jazyka a když zmáčknu Lang, vidím na TV obrazovce zatržený, většinou český jazyk. Na přepínání kanálů je Audio. Jak sjem psal výše, nefunguje to pro Kino, jen Pro TV, ale pokud jde Duál, tak dva jazyky, z každého kanálu jiný a nejde s tím nic udělat...snad jen to celé vypnout, to jediné funguje spolehlivě :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jenys »

Tak jsem dneska přišel na zajímavou věc....satelit používám přes domácí kino optickým kabelem, nebo přes audio kabely cinch. Když to je na optickém kabelu a zapnu čt 1, jde zvuk jen z levého kanálu a nejde nijak dostat do druhého, na Nově to jde normálně stereo. Ale když to pustím do kina přes audio kabely, tak i čt 1 jde z obou kanálů, sice mono a pomocí toho tlačítka Audio jdou přepínat jednotlivé kanály, levý, pravý, stereo a levý +pravý.
Je mi divné, že ale čt 1,čt 2 má zvuk jen z jednoho kanálu při optickém kabelu a Nova jde normálně, ale nejdou přepínat jednotlivé kanály, je to tam nějak natvrdo. A u audio kabelu to jde přepínat. V čem je po elektrické stránce ten problém s přepínáním :?: A proč Nova to má v obou kanálech? Vypadá to jako by čt 1 a 2 měla fakt zapnutý jen ten levý kanál.
DVBT to nějak automaticky přepíná z levého kanálu i do pravého, mám Technisat.
Až zase někdy půjde Duální vysílání, zkusím to zapnout přes audio kabely, třeba to půjde přepnout do normálního, poslouchatelného stavu, tohle jsem nezkoušel. :D
pepik9

#22 Příspěvek od pepik9 »

Jeste trochu stranou: co vyzkouset jinou verzi firmware? U te posledni je najaka poznamka o preferenci sterea ci co.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Jenys »

pepik9 píše:Jeste trochu stranou: co vyzkouset jinou verzi firmware? U te posledni je najaka poznamka o preferenci sterea ci co.

No, to asi není špatný nápad. Budu se muset podívat jak se ten firmware dá stáhnout, ještě jsem to nikdy nedělal. Mě je divné, že ten optický kabel neumí přepínat kanály :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jenys »

Tak jsem už zjistil, kdy a za jakých situací nejde přepínat v duálním vysílání kanály, pravý a levý. tento problém, je jen když mám propojený přijímač s domácím kinem pomocí optického kabelu. Potom je pravý i levý kanál natvrdo zapnutý a z každé bedny jde jedna zvuková mutace, z levé česky a z pravé anglicky. Tento problém je jen u některých filmů, konkrétně na Nově a jen při duálním vysílání. Pak musím mít zvuk přiveden ze satelitu do kina audio kabelem a potom to jde přepínat. Scart nejde použít, neumí zpětně přivádět zvuk do kina.
Standardně je u scartu z kina výstup do TV či rekordéru, ne zpět. Satelit je na tom stejně, také jen do TV a rekordéru. Na vstup do kina by bylo potřeba přepínat piny, z výstupu na vstup. Proto jsem použil ten optický kabel, mám víc zařízení a díky tomu opt. kabelu se to dalo vše propojit, ale zase vzniká problém s duálním vysíláním. Naštěstí těch duálních není tolik a když zapnu DVD rekordér, který má audio kabel a přepnu na kinu vstup, tak se to dá použít přes kino v dobré kvalitě, jen už to není ta pohoda v používání, musím to jít přepnout. Proč optický kabel neumí přepínat jednotlivé kanály, když audio to zvládá :?: :(
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Jenys »

Hele, chlapi, to tu nikdo nemá podobný problém s tím optickým kabelem a duálním vysíláním :?: Že by to bylo Firmwarem :?: Kdyby to bylo tím Firmwarem, jak se dá nahrát jiný, nikdy jsem to nedělal :roll: :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Jenys »

pepik9 píše:http://www.parabola.cz/clanky/3100/ct-a-tv-nova-s-dualnim-zvukem-na-cs-linku/

Děkuji za tuto informaci, aspoň vím, že to není jen můj problém. Ale já už nainstaloval ten firmware, tak jsem jen čekal až bude nějaký pořad v duálu, abych to vyzkoušel a na potvoru nic takto nevysílá, nebo je to díky jejich změně v pořádku, zatím to už nezlobí :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Jenys »

Tak a jsem tam, kde jsem byl na začátku. Dneska Nova po dlouhé době zase vysílá duál Film : Rychlý jako Blesk.
Pokud to sleduji na DVB T, jde to v pohodě, ale na satelitu přes optický kabel, zase levý česky, pravý originál, pěkně dohromady a nic s tím nejde udělat...snad jen stisknout vypínač :( Takže ten firmware nepomohl. Asi je to fakt problém někde na CS Linku, jinak nevím.
Přes scart a DVD Rekordér to jde nastavit na česky, mono z obou kanálů.

Jaké s tím máte zkušenosti :?:
:cry:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “