čtečka RFID

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
breta1

#16 Příspěvek od breta1 »

EKKAR píše:Já nemyslel zničení klíčku - já myslel proměnnou zátěž realizovanou tím rozmítaným obvodem - jak by na ni v případě jejího provozu i v době startu reagoval právě immo.

No vždyť o to mi jde, aby immo nedovolil nastartovat, chci tu komunikaci mezi klíčkem a RFID potenciálnímu zloději znemožnit. I když tam originál klíček strčí, nenastartuje.
caven

#17 Příspěvek od caven »

EKKAR píše:Jestli ono to nebude tím, že různé druhy čipů komunikují na různých frekvencích...?

to máš sice pravdu ale já jsem se někde na netu právě dočetl že to jede na těch 125;) Ale tady jsem se proto raději ptal jestli se s tím někdo nesetkal
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

breta1 píše:No vždyť o to mi jde, aby immo nedovolil nastartovat, chci tu komunikaci mezi klíčkem a RFID potenciálnímu zloději znemožnit. I když tam originál klíček strčí, nenastartuje.

Takže to budeš provozovat jen v případě, že nebudeš za volantem Ty - už chápu. Já měl dojem, že to chceš mít spuštěné trvale, aby právě případný zloděj nemohl oskenovat Tvou unikátní komunikační sekvenci. Prostě chceš doplňkové zabezpečení - zarušení komunikace mezi immo a klíčem v době, kdy vysloveně nechceš, aby si "pokecaly"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mihal

#19 Příspěvek od mihal »

Caven: Budes musiet vygooglit datasheet, asi to bude chciet konfigurovat.
breta1

#20 Příspěvek od breta1 »

EKKAR píše:
breta1 píše:No vždyť o to mi jde, aby immo nedovolil nastartovat, chci tu komunikaci mezi klíčkem a RFID potenciálnímu zloději znemožnit. I když tam originál klíček strčí, nenastartuje.

Takže to budeš provozovat jen v případě, že nebudeš za volantem Ty - už chápu. Já měl dojem, že to chceš mít spuštěné trvale, aby právě případný zloděj nemohl oskenovat Tvou unikátní komunikační sekvenci. Prostě chceš doplňkové zabezpečení - zarušení komunikace mezi immo a klíčem v době, kdy vysloveně nechceš, aby si "pokecaly"...

Přesně tak. Po nastoupení do auta celou elektroniku to budu deaktivovat přes vyrobený kodový zámek přes infraovladač - na ovladači naťukám svůj kod, deaktivuje se "rušička" RFID a startuji. Po opuštění auta elektronika zajistí, že se rušička sama aktivuje. Takže když mi někdo šlohne originál klíč i ten infraovladač, stejně neodjede, protože nezná kod na mém infraovladači...
Marie Fůrie

#21 Příspěvek od Marie Fůrie »

breta1 píše:Přesně tak. Po nastoupení do auta celou elektroniku to budu deaktivovat přes vyrobený kodový zámek přes infraovladač - na ovladači naťukám svůj kod, deaktivuje se "rušička" RFID a startuji. Po opuštění auta elektronika zajistí, že se rušička sama aktivuje. Takže když mi někdo šlohne originál klíč i ten infraovladač, stejně neodjede, protože nezná kod na mém infraovladači...

RFID u klíčků v autě nepoužívá kryptování? Protože pokud jo, tak nějaké odposlouchávání kódů je na 2 věci. My tu na univerzitě máme JIS - jednotný identifikační systém a karty používají kryptovanou autentizaci. Data přenášejí amplitudovou modulací, není problém je odposlechnout ale není to k ničemu. Číslo jde z karty přečíst běžnou čtečkou ale autentizace se obejít nedá. Funkční klon karty dokáže vyrobit jen ten, kdo kartu naprogramoval a zná kód.
breta1

#22 Příspěvek od breta1 »

Marie Fůrie píše:
breta1 píše:Přesně tak. Po nastoupení do auta celou elektroniku to budu deaktivovat přes vyrobený kodový zámek přes infraovladač - na ovladači naťukám svůj kod, deaktivuje se "rušička" RFID a startuji. Po opuštění auta elektronika zajistí, že se rušička sama aktivuje. Takže když mi někdo šlohne originál klíč i ten infraovladač, stejně neodjede, protože nezná kod na mém infraovladači...

RFID u klíčků v autě nepoužívá kryptování? Protože pokud jo, tak nějaké odposlouchávání kódů je na 2 věci. My tu na univerzitě máme JIS - jednotný identifikační systém a karty používají kryptovanou autentizaci. Data přenášejí amplitudovou modulací, není problém je odposlechnout ale není to k ničemu. Číslo jde z karty přečíst běžnou čtečkou ale autentizace se obejít nedá. Funkční klon karty dokáže vyrobit jen ten, kdo kartu naprogramoval a zná kód.

My si asi nerozumíme, nebo jsi nečetla všechno - je mi jedno, jestli RFID v klíčku používá nebo nepoužívá kryptování. Já chci jen znemožnit (zarušit) přenos, aby prostě čtečka RFID ten klíček nepoznala- prostě vloženým jiným laděným LC obvodem budu v rytmu např 10kHZ zkratovávat (nebo přelaďovat) ten vložený LC obvod, čímž budu periodicky odsávat energii a RFID nebude vědět, na co dřív reagovat -prostě ji doblbnu. Bude-li to přelaďování dostatečně rychlé, nemá šanci RFID v nějaké mezeře kod z klíčku načíst, není-liž pravda?
Co říkáš na vysvětlení EKKAR, že jsem v radiu nic neslyšel? Mě se to moc líbí.
caven

#23 Příspěvek od caven »

mihal píše:Caven: Budes musiet vygooglit datasheet, asi to bude chciet konfigurovat.

ten já jsemnašel, zapojoval jsem to tady podle toho jak je to ve zdrojích, tam je i datasheet..

http://hw.cz/Produkty/Obecne-produkty/ART878-Ctecka-karet-pro-bezkontaktni-identifikaci-ID-12-Picomax.html
mihal

#24 Příspěvek od mihal »

Podla toho manualu v odkaze http://fl.hw.cz/products/bezkontakt_id/id12_manual.pdf
mas na vyber styri mody, urcene pinom c.5. Ak ho pripojis na zem tak ti na pine c.4 maju liest TTL data na 9600 8N1, v ASCII - to zachytis na terminali v pc cez prevodnik. V nudzi osciloskopom.
caven

#25 Příspěvek od caven »

mihal píše:Podla toho manualu v odkaze http://fl.hw.cz/products/bezkontakt_id/id12_manual.pdf
mas na vyber styri mody, urcene pinom c.5. Ak ho pripojis na zem tak ti na pine c.4 maju liest TTL data na 9600 8N1, v ASCII - to zachytis na terminali v pc cez prevodnik. V nudzi osciloskopom.

no a o to právě jde, přiipojím ke kompu na terminál nastavím rychlost připojím a anic :( nic to neposílá.. v tom je právě ten háček
mihal

#26 Příspěvek od mihal »

Meral si osciloskopom data priamo na pine 4? Ak nemas osc. tak tam pripoj cez kilovy odpor ledku z +5V (katodou na pin4), ak polezu data bude slabo mrkat. Je ten snimac skutocne tazky 8 kg, ako pisu v manuali?
:lol:
zdenoeddie666

#27 Příspěvek od zdenoeddie666 »

mihal píše:Meral si osciloskopom data priamo na pine 4? Ak nemas osc. tak tam pripoj cez kilovy odpor ledku z +5V (katodou na pin4), ak polezu data bude slabo mrkat. Je ten snimac skutocne tazky 8 kg, ako pisu v manuali?
:lol:

No preto ma 8kg lebo to je PicoMAX, keby bol PicoMIN ma 8g :lol:
caven

#28 Příspěvek od caven »

nozkoušel jsem to tou diodou a nic :( ne opravdu to nemá 8kg
mihal

#29 Příspěvek od mihal »

Skus sa pohrat s pinom c.5, s tou konfiguraciou, ak ti to nepobezi ani v inych rezimoch tak je citacka v haji.
caven

#30 Příspěvek od caven »

jj tak i to že jsem jí dal na plus neb ona mínus a nebona ten vystup deset prostě nic :(:( a to mě štve protože měla fungovat ...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“