rada k zesilovaci - Korekce a ochrany
Moderátor: Moderátoři
rada k zesilovaci - Korekce a ochrany
jsem tu s dotazem na nejakou dobrou a jednoduchou ochranu repro (spozdeni+SS) nemel by nekdo nejaky pekny schematko?? na vykon cca 150w do 4ohm ale to bude nejspis jen o relatku ze?
no a potom nejaky kvalitni korekce moje zkusenost konci u LM1036 a docela me to zamrzelo no nerikam ze k nicemu ale spis nic moc.....
tak bych to videl spis na nejaky s poradnyma operakama... treba NE5532 ty jsou myslim docela v pohode (kvalita/cena)
za rady predem dekuji!!!!
Umi to ochranit proti SS napeti na vystupu zesilovace (celkem 5x)
Spozdene pripojeni repro.
Potom je tu regulace otacek ventilatoru, spolu s ochranou proti prehrati (pouze odpoji repro) a to 2x (mel jsem dva chladice, tak pro kazdej).
Tu SS ochranu jsem zkousel (1,2V baterii) a reaguje na + i - . Pouzivam tuto ochranu ve svem zesilovaci a zatim funguje bezvadne. Teplotni regulace a regulace ventilatoru funguje celkem dobre, zavisi na pouzitem NTC, ja jsem to nastavil na vypnuti pri 70°C. Ale jestli to tak bude nevim. Nemam jak vyzkouset.
Jestli tu nekdo ma k memu schematu pripominky, rad si je vyslechnu.
další Baxandallův korektor je v Tesla AZS218 jen o patro výš ( http://upload.ebastlirna.cz/index.php?d ... ectory=Schémata& ) a v dalších podadresářích se ještě ledacos najde.
Všimni si ale, že takové zesilovače, jako Transiwatt nebo Pioneer korekce nemají, nanejvýš vypínatelný subsonický a šumový filtr.
Ještě si pohledej zapojení pasivního korektoru k 2W zesilovači MA0403A. Na tu bídu, co ten zesilovač uměl, byly ty pasivní korekce přinejmenším slušné, jen vyžadovaly dodatečné zesílení signálu o asi 14dB, to byl jejich útlum při vyrovnané charakteristice, což ovšem nebylo uprostřed dráhy.
Ale líp se nastavují korekce aktivní, to jsou vše převážně variace na Baxandalla, ojediněle Williamsona, a jen hodně zřídka jsem se potkal s nějakou svéráznou konstrukcí, z níž by se podobnost s předchozími dala vysledovat nakonec taky.
http://www.elektronika.czechian.net/820 ... 20a_03.jpg
- Přílohy
-
DSC00369.JPG- (63.24 KiB) Staženo 229 x