,,pajosek2": by si sa čudoval, čo zákazník dokáže

! Nedávno som mal na oprave PHILIPSa 32PW8720/12, vadný zdroj, po oprave ešte zistená chyba podušky - vadný optočlen, ale nešiel zvuk do reprákov, iba do slúchadiel. Nf koncák O.K., len tam mal z procesoru signál MUTE. V normálnom menu všetko O.K. Keď mi zákaznik zavolal, vysvetlil som mu, že telka už ide, ale je tu ešte takýto problém. Chvíľu bol ticho, potom začal bľabotať niečo o tom, že už to dávnejšie mal, niekto mu to prestavil v SM a zvuk šiel, tak že mi dal radu: isto viete vstúpiť do SM a tam mi to opäť správne nastavte

! Šlo ma rozdrapiť! Na audio nastavenia však žiadná zmena, normy O.K., lebo v slúchadlach zvuk bol. Tak som nakoniec srezetoval celé SM a nastavil na novo. O tom, ako bola pôvodne rozhádzaná geometria ani nevravím. Je tu ale aj možnosť, že sa to rozhodilo všetko pri tom ,,odchode" zdroja.
,,bryndziar": ten kond 18n tam daj naspäť a opäť TV nastav.
Prikláňam sa k tomu, že tá telka bola rozvŕtaná v SM, v predchádzajúcom príspevku som to načrtol. Viedlo ma k tomu:
1. Tvar tabuľky MENU
2. Pri klasickej chybe podušky by nebol obraz roztiahnutý, iba by boli na bokoch tie ,,čierne oblúky"