Philips 14PT1352/58 - sama si přepíná programy

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#46 Příspěvek od kokun »

Ebo píše:..tak samovolné přepínání VYŘEŠENO .. byl to ten stejný kondenzátor C2515 ve zdroji....žádný vadný tlačítka ani svody..ani stabilizace 5V.. :marlboro: ..byl na odchodu a TV pak měla problémy s napájením.. osciloskop je dobrá věc :roll: ..díky za pomoc..

:prst: :agree:
Honza - kokúň
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od jezevec »

Změření zvlnění na síťovém elku a na všech napájecích větvích osciloskopem je základ při všech opravách a nějak jsem automaticky předpokládal, žes to taky udělal.
promise

#48 Příspěvek od promise »

[quote="Ebo"]ad >promise .. no dal jsem tam BD677 což je darlington co snese 4A a byl studenej, takže tím to asi nebude.. :?

Přesvědčovat tě nebudu, bylo by to asi marné. Jsou to jenom základy elektrotechniky( ohmův zákon, výkon el. proudu). A s tím nic nesvedeš ,ani když budeš chtít.
Ebo

#49 Příspěvek od Ebo »

jezevec píše:Změření zvlnění na síťovém elku a na všech napájecích větvích osciloskopem je základ při všech opravách a nějak jsem automaticky předpokládal, žes to taky udělal.

...no to sice jo, ale přišel jsem na to až když jsem to nechal běžet déle a uviděl, co to dělá při tom samovolném přepínání.. :roll:

promise píše:Přesvědčovat tě nebudu, bylo by to asi marné. Jsou to jenom základy elektrotechniky( ohmův zákon, výkon el. proudu). A s tím nic nesvedeš ,ani když budeš chtít.

nějak jsem tě nepochopil proč o mě mlátíš Ohmův zákon a výkon? :bordel: ... to BC548 snese 500mA což při vstupních 9V je vražedná kombinace v případě maximálního proudu.. 4,5W to opravdu nedá :mrgreen: ..výrobce uvádí 625mW .. ale to BD677 má maximální ztráty 40W .. pochybuji, že by ten procesor bral 4 A .. což by i tak dalo "jen" 36W .. .. navíc.. TV jede a všechno šlape jak má.. 8-)
promise

#50 Příspěvek od promise »

To je právě ono, nechci nikoho přesvědčovat, kdo si najde a přečte ono vlákno, udělá si úsudek sám.
masar

#51 Příspěvek od masar »

Ebo píše:nějak jsem tě nepochopil proč o mě mlátíš Ohmův zákon a výkon? :bordel: ... to BC548 snese 500mA což při vstupních 9V je vražedná kombinace v případě maximálního proudu.. 4,5W to opravdu nedá :mrgreen: ..výrobce uvádí 625mW .. ale to BD677 má maximální ztráty 40W .. pochybuji, že by ten procesor bral 4 A .. což by i tak dalo "jen" 36W .. .. navíc.. TV jede a všechno šlape jak má.. 8-)

Jedna věc je znát Ohmův zákon a druhá umět ho správně aplikovat. Tvoje aplikace je v tomto směru chybná. :wink:
Ebo

#52 Příspěvek od Ebo »

masar píše:Jedna věc je znát Ohmův zákon a druhá umět ho správně aplikovat. Tvoje aplikace je v tomto směru chybná. :wink:

..a v čem ?.. (rejpat umí každej) :heat: ... počítal jsem od oka (p=u*i) maximální ztrátový výkon na dané součástce .. to že je reálná spotřeba naprosto minimální a tudíž to ta součástka vydrží je z toho snad jasné.. a o to mi šlo.. s tím tranzistorem BD677 je to naprosto předimenzované..

není to přesné, je to orientační, ale je to pro mne naprosto dostačující :blurp:
masar

#53 Příspěvek od masar »

Ebo píše:
masar píše:Jedna věc je znát Ohmův zákon a druhá umět ho správně aplikovat. Tvoje aplikace je v tomto směru chybná. :wink:

..a v čem ?.. (rejpat umí každej) :heat: ... počítal jsem od oka (p=u*i) maximální ztrátový výkon na dané součástce .. to že je reálná spotřeba naprosto minimální a tudíž to ta součástka vydrží je z toho snad jasné.. a o to mi šlo.. s tím tranzistorem BD677 je to naprosto předimenzované..

není to přesné, je to orientační, ale je to pro mne naprosto dostačující :blurp:

To nebylo rejpání, ale fakt. Výkonová ztráta na tranzistoru, pracujícím jako sériový stabilizátor se počítá z napětí Uce, které tvoří rozdíl Uvst-Uvýst. Tedy ne 9V, ale 4V. Šlo o princip. O tom, že je to předimenzované, nediskutuji. :wink:
Ebo

#54 Příspěvek od Ebo »

masar píše:To nebylo rejpání, ale fakt. Výkonová ztráta na tranzistoru, pracujícím jako sériový stabilizátor se počítá z napětí Uce, které tvoří rozdíl Uvst-Uvýst. Tedy ne 9V, ale 4V. Šlo o princip. O tom, že je to předimenzované, nediskutuji. :wink:

..jo tohle.. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“