Ebo píše:..tak samovolné přepínání VYŘEŠENO .. byl to ten stejný kondenzátor C2515 ve zdroji....žádný vadný tlačítka ani svody..ani stabilizace 5V....byl na odchodu a TV pak měla problémy s napájením.. osciloskop je dobrá věc
..díky za pomoc..
Philips 14PT1352/58 - sama si přepíná programy
Moderátor: Moderátoři
promise píše:Přesvědčovat tě nebudu, bylo by to asi marné. Jsou to jenom základy elektrotechniky( ohmův zákon, výkon el. proudu). A s tím nic nesvedeš ,ani když budeš chtít.
nějak jsem tě nepochopil proč o mě mlátíš Ohmův zákon a výkon?
Ebo píše:nějak jsem tě nepochopil proč o mě mlátíš Ohmův zákon a výkon?... to BC548 snese 500mA což při vstupních 9V je vražedná kombinace v případě maximálního proudu.. 4,5W to opravdu nedá
..výrobce uvádí 625mW .. ale to BD677 má maximální ztráty 40W .. pochybuji, že by ten procesor bral 4 A .. což by i tak dalo "jen" 36W .. .. navíc.. TV jede a všechno šlape jak má..
Jedna věc je znát Ohmův zákon a druhá umět ho správně aplikovat. Tvoje aplikace je v tomto směru chybná.
masar píše:Jedna věc je znát Ohmův zákon a druhá umět ho správně aplikovat. Tvoje aplikace je v tomto směru chybná.
..a v čem ?.. (rejpat umí každej)
není to přesné, je to orientační, ale je to pro mne naprosto dostačující
Ebo píše:masar píše:Jedna věc je znát Ohmův zákon a druhá umět ho správně aplikovat. Tvoje aplikace je v tomto směru chybná.
..a v čem ?.. (rejpat umí každej)... počítal jsem od oka (p=u*i) maximální ztrátový výkon na dané součástce .. to že je reálná spotřeba naprosto minimální a tudíž to ta součástka vydrží je z toho snad jasné.. a o to mi šlo.. s tím tranzistorem BD677 je to naprosto předimenzované..
není to přesné, je to orientační, ale je to pro mne naprosto dostačující
To nebylo rejpání, ale fakt. Výkonová ztráta na tranzistoru, pracujícím jako sériový stabilizátor se počítá z napětí Uce, které tvoří rozdíl Uvst-Uvýst. Tedy ne 9V, ale 4V. Šlo o princip. O tom, že je to předimenzované, nediskutuji.