Vynález - Nástavba

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Líbí se vám tento můj domácí výrobek (nezapoměnte že jsem to dělal narychlo)

Ano, výborný
5
20%
Jo, docela dobrý
6
24%
Ujde to
6
24%
Nemohu určit, nerozumím tomu, nezajmám a nezabývám se tím
1
4%
Nelíbí
7
28%

Celkem hlasů: 25

Zpráva
Autor
Maskot

#16 Příspěvek od Maskot »

:D No pekne udelane,jen tech hrubek pane,clovece koukej se trochu zamyslet do prkinka :D :D
masar

#17 Příspěvek od masar »

Maskot píše::D No pekne udelane,jen tech hrubek pane,clovece koukej se trochu zamyslet do prkinka :D :D

Z tak měkkého (nebo tenkého?) dřeva to nemá. :wink:
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

PLV píše:Nemá někdo sbírku nahraných válečků? Nebo ještě lépe řešit otáčky u flašinetu aby jste si mohli pouštět ty úžasné nahrávky a rozjímat se nad tím křištálově krásným a čistým zvukem. 8O :roll:

Děláš si z toho prču, ale koncem 80. let jsem se připletl k rušení standardních desek z nějaké knihovny, několik set papírových krabic v každé asi 20-30 desek. Na váhu toho bylo moc metráků. Naprosto raritní tituly, já si vzal jednu jedinou desku z 50. let. Nakonec to někdo vyvezl na skládku. Když jsem pak po dvaceti letech viděl, co za to dávají sběratelé z Němec a podobně, tak mi po zádech rejdili čertíci :evil:
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od CZJKP1 »

Crifodo píše:
PLV píše:Nemá někdo sbírku nahraných válečků? Nebo ještě lépe řešit otáčky u flašinetu aby jste si mohli pouštět ty úžasné nahrávky a rozjímat se nad tím křištálově krásným a čistým zvukem. 8O :roll:

Děláš si z toho prču, ale koncem 80. let jsem se připletl k rušení standardních desek z nějaké knihovny, několik set papírových krabic v každé asi 20-30 desek. Na váhu toho bylo moc metráků. Naprosto raritní tituly, já si vzal jednu jedinou desku z 50. let. Nakonec to někdo vyvezl na skládku. Když jsem pak po dvaceti letech viděl, co za to dávají sběratelé z Němec a podobně, tak mi po zádech rejdili čertíci :evil:

JJ, to se ti nedivím, mě rejděj už když přivezu štos a je v něm jedna prasklá, a kde je ta jedna deska? co jste si vzal, doufám že není vyhozená :roll:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

EKKAR píše:Mně se točí 78x za minutu i můj repasovaný NC-430, když chci a potřebuju... Jen musím používat patřičnou přenosku - SHURE 78rpm.

My trpěliví tam necháme 45 a prostě posloucháme pomaleji.. :D

I když můj Telefunken Musikus 1080 umí všechny rychlosti, jenom bych ho měl trochu pospravovat...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Crifodo

#21 Příspěvek od Crifodo »

V mém NC300 je motorek 2W, takže bych asi pro občasné přehrání standardní desky neřešil nějaké oscilátory, ale pustil bych ze zvukovky těch 86,666666666 Hz do zesilovače a motorek napájel z trafa 12/230V...
(pokud by při těch 86 Hz nezačaly zrovna rezonančně zpívat nějaké díly v gramofonu.)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZdenekHQ »

To tam nemusíš dávat ani desku. Stačí, když nějakou mp3 namoduluješ na těch 86Hz pro motorek a jehlu položíš na těleso kolofónu..... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“