Nastartuj do nouzového režimu a tam tu mechaniku DVD odeber (vlastně vše, co je DVD). Pak restartuj a mrkni se, co se stalo. Předpokládám, že DVD je na konci šráku a je nasvičovaná jako Master.
zkusil jsem v jinem stroji a chova se stejne. bezproblemu jsem z ni pod dosem flashnul bios graficke karty, bootcd taky nabiha, jen ve winech necte. pro konrolu jsem ji jeste rozebral a vizualne zkontroloval vsechny konektory uvnitr. na pojezdu s laserem jsem si vsim maleho prepinace, netusi nekdo o co jde? zkusil jsem ho prehodit, ale zadny efekt /kupodivu ani negativni/ se nedostavil. posledni pokus byl downgrade firmwaru - rovnez bez uspechu. vypada to, ze je na pul cesty do kontejneru...
Postrádám tady info o tom, co máš za desku. Jestli je to nová deska, která je už na SATA a má jen jeden konektor na IDE, pak je možné, že ti chybí ovladače. Nemáš ve správci zařízení vykřičníky nebo červené křížky?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b) Hill ja doufal, ze z popisu zavady a nasledne diskuze bude aspon trochu zrejme ze nejsem uplna lama... nehlede na zminku v diskuzi, ze nejede ani ve druhem stroji, a vypisu k mechanice ze systemu...
takze pokud to bude k necemu, ale pochybuji:
prvni deska: a7n8x-vm/400 2xIDE
druha deska: a7v600-x 2xIDE, 2xsata
Předpokládám, že v BIOSu máš všechna nastavení co se IDE týká na auto. Všechny drivery pro desku jsi instaloval. Máš ve správci zařízení u řadiče nastavené povolit DMA. Kšanda je 80 a určitě dobrá a nastavení buď master, nebo líp na CS. Jako poslední jsi zkoušel JINOU mechaniku na tomhle PC a nastavení a ta jede.
Jestli je všechno jak píšu, pak jsou věci mezi nebem a zemí, do kterých nevidíme.
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b) Hill vsechno bylo jak pises......a to byla zrejme ta chyba. secondary IDE prehozeno na PIO a mechanika jede. ale aby to nebylo tak ruzovy, tak zase jen na pul. cd zvlada, ale necte dvd. zajimavy na tom pro me je zjisteni, ze i pioneer delal zmetky... jeste vyzkousim prehodit na primary IDE v UDMA jako slave a uvidime..
tak uz vim na co je ten mikroprepinac.... zrejme natvrdo zakaze/povoli cteni dvd medii. vratil jsem ho do puvodni polohy a uz cte i dvd. bohuzel sledovani dvd s nastavenym PIO neni to prave orechove, takze jdu laborovat dal..
To, že to běží jen v PIO podle mě znamená špatné ovladače pro desku a jen 40ti žílový kabel. Přesněji pro řadič IDE. Vypadá to, že jsou tam jen ty, co si dávají wokna při instalaci, ale ne ty přímo od ASUS.
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b) Hill
je tam 80 zilovy kabel a byly tam IDE ovladace pro nforce2. s temi to nejelo a tak jsem je odinstaloval a nechal win defaultni...
zkusim je tam jeste vratit
momentalni stav je takovy ze uz to zase nejede. mechanika sice detekuje typ vlozeneho media /v ikone se objevi dvdrom nebo cdrom/ ale porad hlasi "vlozte disk.."...
Stahni si od ASUS přímo to, co potřebuješ pro tvojí desku. http://support.asus.com/download/Downlo ... uage=cs-cz Nahoru napiš A7N8X-VM/400 a vypadne ti přímo tvoje deska. Tam si vyber v utilitách to poslední, stahni a zkus nainstalovat. Nic moc víc s tímhle chipsetem asi nevymyslíš. Možná by stálo za pokus natáhnout zároveň poslední BIOS pro desku, jestli už tam není.
Máš na 100% dobrý kabel? Zkus ještě jinou 80. A co jinou mechaniku, zkoušel jsi? Já jen abys určil co je špatně. Jinak už je to ten šamanismus jak tu někdo psal. A já dodávám, nevyplaceně s ní směrem sběrný dvůr.
mam to! ta tvoje zminka o kabelu me nakopla...vyzkousel jsem sice dva, ale co kdyz je problem na druhem konci? ne kabel, ale konektor? ten genius od ktereho jsem pioneera za 50 koupil se k nemu nechoval zrovna nejlip /tak zaprasenou mechaniku jsem jeste nevidel/... a fakt! jeden ze strednich pinu byl z poloviny zastrceny v mechanice. stacilo klestickama povytahnout a UDMA jede. prehravane dvd video se sice stale skube, ale to muze byt problem filtru /ffdshow/, aspon doufam....