GOLDEN miniTV
Moderátor: Moderátoři
- radovanhlavacek
Ráno jsem k tomu sedl a napadl mě C417 - filtrace napětí druhá mřížka, kolektor konce katody obrazovky. Sice vypadá zdravě, má dokonce nominální kapacitu, ale stojí pár kaček. Zkusím ho vyměnit.
Je to zrnění. Ráno jsem to ještě pustil na jinej zdroj a dělalo to totéž, čili originální zdroj vylučuji.
- radovanhlavacek
AVC - automatické řízení zesilování signálu pro tuner? Vyskytuje se v přijímačích typu superhet čili tam kde se signál z anténního obvodu převádí na mezifrekvenci a ta se teprve demoduluje? V mém případě tedy tenhle obvod posílá napětí po pinu 3 do tuneru a reguluje tím zpětně intenzitu zesílení, který na něj teče? Čili rozumím-li tomu dobře, je možné, že se vrámci téhle smyčky odněkud brum moduluje na signál už v tuneru?
p.s. Možná by víc prozradilo foto obrazovky.
radovanhlavacek píše:Výborně chlapi, díky moc. Pomohlo to. Zvuk je o dost lepší.
Ještě kdybychom dali dokupy malinkou vadu na kráse. Na horní části obrazovky se u všech programů objevuje cca 2-5mm trošku zranící pruh. Ten se neztrácí ani když hejbu vertikálním rozměrem. Byl by nápad?
To nevyzerá na teletext. Pôvodné kondy by som asi pre istotu vyhodil, kvoli zvodom.
Tak mi napadlo, mal som prípad, keď horná časť obrazu bola preložená späť. Obraz začal lúč kresliť skôr, než došlo k ukončeniu sp. behu. Možno to je naozaj teletext.
- radovanhlavacek
- Přílohy
-
IMAG0230.jpg- (104.8 KiB) Staženo 140 x
- radovanhlavacek
původní kondy z vertikálu jsou už několik dní v elektroodpadu.
TXT modul tohle zařízení nemá.
- Přílohy
-
IMAG0232.jpg- (116.69 KiB) Staženo 149 x
- radovanhlavacek
- radovanhlavacek
Ale jinak ta fotka dokazuje nikoliv šum v obraze, jak bylo uvedeno, ale jedná se o signál teletextu, tedy problém je pouze v obvodu vertikálu a vertikální synchronizace, nikoliv v AGC.
radovanhlavacek píše:TXT modul tohle zařízení nemá.
To není problém TXT modulu, ten s tím nemá co dělat. Na nějaký kondík jsi při výměně zapomněl.
Radovane, ty nepoznáš signál TXT?
- radovanhlavacek