Zesilovač TESLA: chrčí bedna z pravého výstupu
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Oldradio píše:AZS220 byl dobrý zesik, divím, že to takhle někdo přestavěl.
Říká se tomu "tuning" - to se vezme solidní, třeba 20-25let starý přístroj, který by stačilo vyfoukat od prachu a vyměnit mu hovňáky k další 20leté funkci k plné spokojenosti majitele, vnitřnosti se vykuchají, ponechá se z nich jen malá část, většinou vstupy a ovládání, protože to takový "tunič" neumí udělat nové tak, aby pasovalo do původní pixle, dobastlí se "nějaký usměrňovač s kondíkem" bez ohledu na potřebnou míru filtrace a bez ohledu na impedanci přívodů a místo původních diskrétních konců se vmastí integrované konce - bohužel jen s minimálními vědomostmi o tom, co takové zapojení skutečně potřebuje. Výsledek zvenku vypadá jako zmíněný historický přístroj, jeho chování při používání ale neumí předpovědět ani křišťálová koule velikosti sloní lebky...
Je to nemlich to samé, jako vecpat vstřikovou "V8 - pětset-sedmdesát-čtverku" s kompresorem do rámu a kastle Pontiacu ze 70.let, posazené na nápravy s vinutými péry a nastavitelnými hydropneumatickými tlumiči (místo původních listových per). Ještě že ten automobilový tuning je líp vidět a poznat...
Zesilovač byl X let nepoužívanej, odloženej, nedávno jsem ho dostal věnováním. Předpokládám, že v kdysi v minulosti fungoval jak se sluší a patří.
Jak jsem uvedl v důvodu, jsem laik. Jsem rád za vaše připomínky. Tuning netuning, rád bych dostal nějakou (pro mě) praktickou odpověď, co s tím mám dělat, i když vim, že z fotky, a anonymnímu pisateli, to neni jednoduchý.
Tak samozřejmě vždycky je cesta koupit novej zesilovač, ale chci tomu dát šanci.
Určitě je to nějaká prkotina typu kolumbova vejce..