Rádio REL-elektronky

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od CZJKP1 »

Kdo to je bodybrod, toho neznám, akorád jsem v diskuzi HRCS četl o nějákém drahém prodeji, nějákého pána, a když mu někdo řekne že je to drahé tak řekne běžně tu samou odpověd.

Mno a kam na ně chodí na skládku, nebylo by finančně i časově lepší si na tu skládku zajít osobně, než nějákého překupníka :roll: . :D .
Barkarola to je ,,dělo" mám ho tady za hlavou a taky mě doslova rezonuje brokát, je tam sice neorigo po"ták má vypínač, ale to mě nevadí. dlouho jsem ji opravoval dělal dokonce ze 2 1. respektive jsem tu míval RTF Nauen a na barkarole nahrával desky 78Ot/min a pak já jsem jí byl línej nésti dolů, díky její váze a rozměrech takže Nauen šel do sbírky a vystřídala ho barkarola. Nyní na ni desky již nenahrávám, začal jsem používat H17 s PS17, magnetodynamiku, i přesto že mě to nebylo doporučeno a to z důvodů že snímá menší frekvenci nežli je uložená na šelaku (na šelaku jsou snad 4Hz) VK051 umí okolo 12Hz a tato snad okolo 2Hz a tudíš by měla být nahrávka zkreslena ovšem je to jen teorie, mě se zdá že zkreslená není, pouze oproti VK051 je máo zahlučena šumem a lupáním a dalšími hluky, ale již jsem to tu někde psal, a nemá to tu co dělat, jen když se dotičný obrátil k tak výbornému stroji tak se nedalo neozvat.

Též mě překvapil funkčností ECHO a to jak příjmem stanic na SV tak na DV a dokonce ladí i na VKV 8O , nyní tu udělám takový přehled, připojoval jsem staré gramo (taky jsem se zmnoval) na ocel jehly s magnet. přenoskou:

Když jsem ho připojil k M371 tak hrálo dosti málo, rozumět bylo, ale při sebemenším hluku sotva.

Když jsem ho zapojil do přenosky Bulhareského resproma A 101 hrálo to o něco lépe dokonce tomu bylo rozumě i ři malém hluku ale s hlasitostí naplno, a rezerva tam nezbylažádá

a nyní tu mámě ,,vítěze" kterým se stává ECHO źískává 1. místo (gratuluji :D ) hlasitost plně dostačující, perfekně rozumět, čistý zvuk, rozumět i při sebevědším kravalu, je tam zvuková rezerva že potenciomtr není na dora jako u osttních, alekdyž ho na doraz dám, tak mám poit že byc ohluchl.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od CZJKP1 »

Lukas-Peca píše:milan222: kdes přišel na to, že EBL a UBL21 se liší jen žhavením? Jsou to úplně jiné elektronky.

To taky :D ale 1. rozdíl je žhavení, nechtel jsem se rozepisovat, dělal jsem ukol, prosímtě napiš mě na ICQ, at ti napíšu co mám za ty léta co jsme nepsali nového, a at se pochlubíš i ty.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“