konvertor z KV nebo SV nebo DV na FM
Moderátor: Moderátoři
Právě proto se 6L31 nikdy nepoužila v žádném přijímači na VKV, kde byly vyšší nároky na kvalitu reprodukce. Když ještě nebyla dostupná EL84, použili Tesláci radši PL82 (i když kvůli ní museli doplňovat další žhavicí vinutí na síťové trafo) než 6L31.
Lukas-Peca píše:Drátovku na panelovém sídlišti jsem měl, než mi na ni šikulíni z technických služeb shodili strom, a s rušením nebyl celkem problém. .
záleží na místních poměrech a na tom, v jakým pásmu přijímáš, ale na nižších AM je to běs, rozklady TV, spínaný zdroje, zapalování kotlů, úsporky, proti feritce neposlouchatelný brajgl. Někdy okolo 2 hodiny ranní to utichne a pak je slyšet rozdíl. Ta feritka to aspoň umí odsměrovat.
Crifodo píše:konosuke píše: Na SV ještě večer sem-tam něco hraje ale na DV ? jedna stanice kolem 270 kHz
nesmíš poslouchat na vykotlaným mlýnku na maso. Na slušným rádiu na DV na feritku prakticky všechny evropské stanice podle bandplanu a na SV mnoho desítek. Zajímavé že na DV je u některých stanic modulace a zvuk z přijímače lepší než z FM tržnicového hifi.
Venkovní drátová anténa ve městě v současném rušení je spíš cesta do (_._) než k poslechu.
Koupil jsem do auta nějakýo pionýra a ani by mě před tím nenapadlo, že jsou SV vůbec obsazené....