DELL POWEREDGE 400SC
Moderátor: Moderátoři
DELL POWEREDGE 400SC
Potřebuju trochu poradit (trochu hodně)
dostzal sem tento server od známých (ona tomu nerozumí, dostala ho pro mě).
Má to tyto parametry CPU 2,4Ghz, 256 DDR RAM, disky chybí.
Já mam vlastní PC 3,2 ale maminka má sragoru po mě, proto sem říkal že jí dam do toho disk a bude mít tento ,,server,,
Opravdu sem dal do toho disk Seage barracude 80gb. A ono se to něják při běhu IE apod sekalo. Udělal (pro jistotu) novou instalačku WinXP pro SP3 CZ. Avšak po instalačce to bylo o.k po instalaci programů a aktualizací to (např. při běhu IE8, nebo při konání více ukolů apod) to déle reagovalo na muj pokin (např. sem kliknul na křížek a prog¨ram se zavřel o 10 sec později) nebo se to zamrzlo úplně.
Potřeboval bych vědet jestli když je to server to lze provozovat jako PC (moc mi o to jde, když to má dobrý procesor)
Nevíte čím by mohlo býti toto, příp. jak zjistit jestli to je nedostatkem té paměti (nerad bych kupoval zbytečně drahou DDR když nemam pro ni využití)
Např nyní je ve správci úloh:
využ.CPU 4%
stránk. soubor 310 MB
poraďťe prosím co mam zkusit, abych vědel jestli je to nedostatkem paměti nebo není, abych nekoupil zbytečně DDR nemam pro ni pak využití kdyby byla např deska v čudu. To víte zadarmo - člověk do toho nevidí:-D
A JEŠTĚ:
CHTĚL SEM UDĚLAL DEFRAGMENTACI DISKU:
CO NASTANE ZA PROBLÉM VIZ. SCREEN
JEN DOPLŇUJI ŽE SEZNAM JE PRÁZDNÝ
TAKTO TO VYPADÁ CCA V 13%
JINAK SEM PRO JISTOTU PŘED TÍM PROVEDL KONTROLU DISKU (JAK SE PŘI STARTU DĚLÁ - MODRÁ OBRAZOVKA)
- Přílohy
-
Bez názvu.JPG- (99.63 KiB) Staženo 118 x
Duvsan píše:........ A čo znamená tá hláška, že niektoré súbory nejde defragmentovať? Buď to chce novú inštaláciu, alebo nový HDD.
Ono je to i proto,ze jiste soubory system proste nedovoli prepisovat.A defragmentace vlastne spociva v premistovani souboru a jejich casti tak aby na sebe navazovaly a pokud je defragmentovan takovyto soubor pak ma program defrag smulu a napise tohle,pricin vsak muze byt vic.
RNBW, nekecám, je to tak, ako som napísal. Je pravda, že keď som rozšíril na 256, to bolo nebe a dudy. 512 by pre kancelárčinu stačiť malo. Ešte nevieme, v akom technickom stave sú HDD, RAM, doska, zdroj.
CZJKP1, stiahni napr. program Victoria 4.46b (vcr446), tým môžeš skontrolovať sektory HDD. Možno niekto odporučí niečo lepšie. Alebo stiahni Hiren's Boot, vypál ako obraz (iso), počítač reštartni a nechaj nabootovať. Je to dobré CD, dá sa s tým všeličo. Ak je disk OK, staihni
http://www.auslogics.com/en/software/di ... /download/
a skús to tým. Ak sa Ti systém zosype, inštaluješ nanovo.
Ozaj, nemáš tam zapaté nejaké šifrovanie? Či nebrzdí to.