Externí HDD-zkušenosti
Moderátor: Moderátoři
- Gringo_Joe
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Jinak USB na desce by [mělo] (nemělo) pustit víc jak 0.5A.
Řešilo se to tu a výsledkem bylo (pokud si dobře pamatuji), že zařízení nemá odebírat víc jak 0.5A, ale zároveň řadič musí mít proudovou ochranu nastavenou na víc jak 0.5A (což je podle mě trochu divný).
K těm 1.5 se dá ještě dodat, že některé PC to v pohodě dodají (otázka je, jestli to dlouhodobě přežijou).
hafca píše:Měl jsi jen kliku a novější a míň náročný typ. Nic jiného v tom nehledej. Měl jsem jeden takový asi čtyři roky starý 320GB, ale výrobce už nevím. Ten se jednou normálně přihlásil a desetkrát ne. Stačilo ho připojit na ten dvojitý kabel a přihlásil se pokaždé.
Myslím si, že kliku jsem neměl. Používám již delší dobu právě Seagate 320 GB s 16 MB cache a ten je taky z těch náročnějších, ale do 0,5A se vejde. Problém je vždy jen ve zdroji počítače nebo v tom řadiči SATA/EIDE na USB v extdisku.
Zkus mi napsat pár typů náročnějších harddisků, ať to probereme.
Řešilo se to tu a výsledkem bylo (pokud si dobře pamatuji), že zařízení nemá odebírat víc jak 0.5A, ale zároveň řadič musí mít proudovou ochranu nastavenou na víc jak 0.5A (což je podle mě trochu divný).
to AmarokCZ: to právě divné snad není. Kdyby byla ochrana nastavena na 0,5 A tak si nikdo ani nehvízdne a nějaké nárazové špičky se musí také obejít.
Psal jsem o jednom disku, který jsem měl. Proto ti typ neřeknu. Jestli myslíš, že zdroj Enermax MODU82+ 525W případně Fortron Blue Storm 500W jsou špatné, pak není co dodat. Ten disk se nehlásil na třech PC, kde jsou tyhle zdroje. Základní desky tam jsou Asus s chipsetem Intel P45.
Ten disk někdo vyrobil a že nedodržel z nějakého důvodu specifikaci nebo je úplně na hraně, to už je jiná věc. A tu já, jako zákazník neovlivním.
Taky se zapomělo ještě na jednu věc. Na to, které porty to jsou. Jestli ty zadní, které vedou přímo z desky nebo přední. Ty někteří výrobci skříní připojují obdivuhodně slabým kablíkem. Tam se pak ten problém projeví díky malému přůřezu vodičů mnohem víc.
hafca píše:p32
Psal jsem o jednom disku, který jsem měl. Proto ti typ neřeknu. Jestli myslíš, že zdroj Enermax MODU82+ 525W případně Fortron Blue Storm 500W jsou špatné, pak není co dodat. Ten disk se nehlásil na třech PC, kde jsou tyhle zdroje. Základní desky tam jsou Asus s chipsetem Intel P45.
Tak to je s odpuštěním pěkná konina, kvalitní zdroj a neutáhne přes kvalitní desku obyčejný 2,5" disk. A pokud vím tak jsem netvrdil, že ten tvůj konkrétní zdroj Enermax MODU82+ 525W případně Fortron Blue Storm 500W jsou špatné, ale jak to tedy vysvětlíš ? Špatnou deskou nebo špatným diskem, co nakonec přes pomocné napětí jede normálně ?
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Předem můžu napsat, že mezi 5400rpm disky je to úkol téměř nemožný.
Někteří výrobci (např. WD) na štítku uvádějí proud, který nic neříká, protože je to jakýsi průměr, naopak třeba Hitachi mají ve zvyku na štítek psát max. hodnotu proudu.
Ty jsi vynesl kategorický soud, aniž bys věděl co za zdroje a desky to bylo. Smiř se s tím, co jsem napsal, je to z vlastní zkušenosti. To, žes to nezažil ty, ještě neznamená, že se to nemůže stát.
Tím bych z mé strany tuhle debatu ukončil.