Radioaktivita Japonsko

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jandu

#76 Příspěvek od jandu »

Že sa s tým unavujete, pravdu sa aj tak nedozvieme, rovnako ako sme sa nedozvedeli ani dodnes o čiernej biline.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Crifodo

#77 Příspěvek od Crifodo »

bastliar

#78 Příspěvek od bastliar »

Crifodo

#79 Příspěvek od Crifodo »

http://www.scientificamerican.com/artic ... iggest-dig

One risk in drilling to the mantle--or any seafloor drilling--is tapping into a pocket of gas hydrates. If a plume blows out and rises, it can sink the ship. Escaping gas can also spark catastrophic explosions and fires. But geophysicists believe that the risk is worth taking.
Cust

#80 Příspěvek od Cust »

bastliar píše:Ďalšie zelené kladivo :
Niekoľko štúdií predovšetkým na amerických a ázijských univerzitách demonštruje, že extrakty zo spiruliny redukujú rakovinové nádory, v priebehu štyroch týždňov odstraňujú anémie, potlačujú alergie a chránia proti rádioaktívnemu žiareniu. Päť gramov spiruliny za deň znížilo na polovicu rádioaktivitu v moči stovkám černobyľských detí, a to v priebehu 3 týždňov.
Pokud se radioaktivní látky z těla těch dětí nevylučovaly, tak to znamená něci jiného:
- buď se dostaly mimo prostor, kde byly vystaveny požití nebo vdechnutí radioaktivity
- nebo se jednalo o vylučování radionuklidu s krátkým poločasem rozpadu, přesněji řečeno s poločasem rozpadu jeden den
- nebo ta sračka o které se zmiňuješ zamezovala vylučování daného radionuklidu a ten setrvával v těle těch dětí - pak podání této látky bych přirovnal k pokusu u vraždu
Cust

#81 Příspěvek od Cust »

ZdenekHQ píše:
Cust píše:Dnes v ČR se musí používat jednotky Gy a Sv.
Gy je hodnota, která udává množství energie předané hmotě o hmotnosti 1 kg.

Tedy my relativně hubenější jsme na tom podle Gy lépe? Asymetrický člověk, t.j. asi metr vysoký a asi metr široký vážící 200kg je na tom ve stejném záření hůř ?
Ne, jednotka 1 Gy odpovídá J/kg.
U "asimetrického" člověka dojde v zadních částech těla ke zmenšení dávky, neb jeho přední část bude fungovat jako stínění...
Naposledy upravil(a) Cust dne 29 bře 2011, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Cust

#82 Příspěvek od Cust »

tomasjedno mimo jiné píše:Edit: Je samozřejmě na místě zabývat se otázkou, zda prach usazující se ve vstupním (indoor) filtru není radioaktivní - což by asi bylo potřeba řešit jeho častějším čištěním nebo výměnou. Vzhledem k tomu, že ale zmiňuješ radioaktivní plyny, toto asi problém nebude.
Prach je v pohodě, pokud teda nedojde k havárii... :-)
Spíše bude problém s velkým průtokem vzduchu - teď bohužel neznám přesná čísla. Každopádně děkuju za info, mrknu na to.
bastliar

#83 Příspěvek od bastliar »

Dal som to len ako info, ako to bolo sa časom ukáže.
Avšak, čo sa týka detox učinkov, užíval som tri mesiace spirulinu, chlorelu, mladý jačmeň a výsledok prekvapujúci.
Cust

#84 Příspěvek od Cust »

Jak překvapující?
Andrea

#85 Příspěvek od Andrea »

No že to všechno přežil.
frantajetel11

#86 Příspěvek od frantajetel11 »

Hmm ...tak už vím po čem má ty blbý nápady :angel:
Cust

#87 Příspěvek od Cust »

Andrea píše:No že to všechno přežil.
Bohužel ani nevíme co! Nebo myslíš ten mladý ječmen s těma srajdama?

Nicméně bych rád poznamenal, že když jsem si zasral žaludek nějakým svinstvem (v mládí - už ani přesně nevím o co šlo), tak jsem měl 3 dny bez jídla, pak 2 dny rohlík a pak následovalo jablíčko, atd... Trvalo to týden, takže můj detox byl účinnější (rychlejší) a vůbec ne překvapující. ;-)
Naposledy upravil(a) Cust dne 29 bře 2011, 23:06, celkem upraveno 1 x.
Andrea

#88 Příspěvek od Andrea »

Cust píše:Nebo myslíš teln mladý ječmen s těma srajdama?

Co jiného?
Před asi tak 15 lety jsem se nechala ukecat mamkou a několik měsíců jsem tu spirulínu požívala. Do dneška se z toho vzpamatovávam. (Ano rejpalové, proto mám ty blbé nápady :) ).
Cust

#89 Příspěvek od Cust »

Co to je ta spirulína či spirulin nebo jak se to jmenuje?

PS: Blbé nápady má snad každý - já jsem na to občas i hrdý (někdy se samo stydím).

EDIT: Á, jasné řasa...
Jinak Rusové chlastali vodku - prý pak buňky přežijí vyšší dávky. Tomu bych i věřil, je to letitou praxí ověřeno.
Naposledy upravil(a) Cust dne 29 bře 2011, 23:32, celkem upraveno 1 x.
frantajetel11

#90 Příspěvek od frantajetel11 »

Sorry Andreo já myslel nápady pana bastliara
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“