Radioaktivita Japonsko
Moderátor: Moderátoři
One risk in drilling to the mantle--or any seafloor drilling--is tapping into a pocket of gas hydrates. If a plume blows out and rises, it can sink the ship. Escaping gas can also spark catastrophic explosions and fires. But geophysicists believe that the risk is worth taking.
Pokud se radioaktivní látky z těla těch dětí nevylučovaly, tak to znamená něci jiného:bastliar píše:Ďalšie zelené kladivo :
Niekoľko štúdií predovšetkým na amerických a ázijských univerzitách demonštruje, že extrakty zo spiruliny redukujú rakovinové nádory, v priebehu štyroch týždňov odstraňujú anémie, potlačujú alergie a chránia proti rádioaktívnemu žiareniu. Päť gramov spiruliny za deň znížilo na polovicu rádioaktivitu v moči stovkám černobyľských detí, a to v priebehu 3 týždňov.
- buď se dostaly mimo prostor, kde byly vystaveny požití nebo vdechnutí radioaktivity
- nebo se jednalo o vylučování radionuklidu s krátkým poločasem rozpadu, přesněji řečeno s poločasem rozpadu jeden den
- nebo ta sračka o které se zmiňuješ zamezovala vylučování daného radionuklidu a ten setrvával v těle těch dětí - pak podání této látky bych přirovnal k pokusu u vraždu
Ne, jednotka 1 Gy odpovídá J/kg.ZdenekHQ píše:Cust píše:Dnes v ČR se musí používat jednotky Gy a Sv.
Gy je hodnota, která udává množství energie předané hmotě o hmotnosti 1 kg.
Tedy my relativně hubenější jsme na tom podle Gy lépe? Asymetrický člověk, t.j. asi metr vysoký a asi metr široký vážící 200kg je na tom ve stejném záření hůř ?
U "asimetrického" člověka dojde v zadních částech těla ke zmenšení dávky, neb jeho přední část bude fungovat jako stínění...
Prach je v pohodě, pokud teda nedojde k havárii...tomasjedno mimo jiné píše:Edit: Je samozřejmě na místě zabývat se otázkou, zda prach usazující se ve vstupním (indoor) filtru není radioaktivní - což by asi bylo potřeba řešit jeho častějším čištěním nebo výměnou. Vzhledem k tomu, že ale zmiňuješ radioaktivní plyny, toto asi problém nebude.
Spíše bude problém s velkým průtokem vzduchu - teď bohužel neznám přesná čísla. Každopádně děkuju za info, mrknu na to.
- frantajetel11
Bohužel ani nevíme co! Nebo myslíš ten mladý ječmen s těma srajdama?Andrea píše:No že to všechno přežil.
Nicméně bych rád poznamenal, že když jsem si zasral žaludek nějakým svinstvem (v mládí - už ani přesně nevím o co šlo), tak jsem měl 3 dny bez jídla, pak 2 dny rohlík a pak následovalo jablíčko, atd... Trvalo to týden, takže můj detox byl účinnější (rychlejší) a vůbec ne překvapující.
PS: Blbé nápady má snad každý - já jsem na to občas i hrdý (někdy se samo stydím).
EDIT: Á, jasné řasa...
Jinak Rusové chlastali vodku - prý pak buňky přežijí vyšší dávky. Tomu bych i věřil, je to letitou praxí ověřeno.
- frantajetel11