Proc nejde Winupdate?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Proc nejde Winupdate?

#1 Příspěvek od Celeron »

Vcera jsem nainstaloval na cistej novej disk XP profi SP2. Chtel jsem je na Winupdate prevratit na XP3 a dalsi aktualnosti a ono nic! Pise mi to ze tuto verzi SP2 nejde aktualizovat. Divny, v predchozi instalaci nez kleknul disk tak to po instalaci z toho samyho CD disku nedelalo. System je ofiko a rergistrovanej. Kde muze byt dilo? Neco zvrtany pri instalaci. probehla ale normalne.
Diky
Jirka
Gringo_Joe

#2 Příspěvek od Gringo_Joe »

predpokladam, ze vis, ze registrace svazuje instalaci k jedne zakladni desce..
p32

#3 Příspěvek od p32 »

To ale platí pro verze OEM. U plné verze to je fuk.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mourek »

Po výměně MB lze aktivovat i OEM verzi, naprosto bez problémů. Maximálně se mi stalo že jsem musel telefonovat. A dělám to poměrně často, nebylo to jednou. Tady mám pocit že microsoft skončil podporu XP SP2, ale na webu lze SP3 stáhnout a aktualizovat a pak už to pujde z update.Nebo někde sehnat instalačku SP3
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CZJKP1 »

Ano mikrosoft SP2 ukončil. ALE když jsem instaloval s SP2 tak to napřed pomocí winupdate nainstalovalo SP3 a potom ty další různé zaplaty a opravy.

TAKZE: Stáhni si někde z várezu Win XP SP3 (vyber si pokud mas licenci OEM nebo neOEM, podle toho stahuj). Vypal na disk.

A při příští přeinstalaci použiješ toto CD, a SN zadáš svůj, je to naprosto legální záležitost..

Jinak momentálně jak již radili stahni si SP3 z mikrosoftu. Pak to zkus znovu..

Jirka
Eleman

#6 Příspěvek od Eleman »

Stahni z webu microsoftu SP3 a ručně nainstaluj. A bude to OK. Počítej s tím, že další aktualizace se budou automaticky (musí být povoleno)stahovat postupně i několik dnů. Můžeš to zkusit urychlit: Ovládací panely - Automatické aktualizace - Instalovat aktualizace z webu Windows update.

P.S: samozřejmostí je, že Windows jsou aktivovány
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ak je to warezova verzia windows, tak SP3 nepojde nainstalovat - ma v sebe blacklist warezovych licencnych klucov.
Eleman

#8 Příspěvek od Eleman »

No asi to warez nebude
Celeron píše:... v predchozi instalaci nez kleknul disk tak to po instalaci z toho samyho CD disku nedelalo. System je ofiko a rergistrovanej...

Počkáme až Celeron ručně nainstaluje SP3.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Jde to naprosto normálně a SP3 stejně nic neuhlídá.
A u té OEM verze vznikne jen komplikace na jiné desce nebo disku, že se musí zavolat na nějaké to volné čislo, nadiktovat ten podělanej köd a nazpátek se poslechne protikód, který se v klidu napíše a potom tam zadá a aktivace je hotova. Párkrát jsem to dělal, jen poprvé jsem z toho byl "vyblutej" - u Vist taky :wink:
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od CZJKP1 »

rnbw píše:Ak je to warezova verzia windows, tak SP3 nepojde nainstalovat - ma v sebe blacklist warezovych licencnych klucov.

Zase mi odporuješ!!

Když stáhnu z uloz.to příslušnou verzi (tím myslím OEM/corporate), s příslušnou jazykovou sadou, a příslušnou distribuci XP, s SP3 a použiješ svůj vlastní klíč, tak to pojede!A je to používání naprosto legální (a jestli to CD s instalačkou, anebo stažení legální to neřeším, a myslím, že by to neřešil ani mrkvošrot, když si na počítači ověří že mam legal Product key)..

Dyť vlastně sám mám PC z bazaru, s nálepkou Win XP proff OEM CZ. A taky k tomu CD nebylo. Když sem potřeboval přeinstalovat. Sáhl jsem po první verzi z ULOZ.TO kde bylo Windows XP SP3 CZ a jede a už jsem několikrát přeinstalovával..Od začátku, formát disku kopírování souborů a bla bla bla instalace, aktivace apod...

Jediné co mě zaujalo, je to. Že uplně na každém cd s XP (i origo) je v jedné složce a v textáku pod anglickým názvem uložen Produc Key. Když šlo o corporate (čili ne OEM) a pouzil sem ten klic, pri instalaci na pc kde jsem nemel nalepku normalka ho to vzalo, nerikam teda to ze toto bylo legal, ale vzalo ho to.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Ano, ty si zase najvacsi expert... :roll:
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Nechci se vám moc plést do poměřování délek vašeho ega (dole), ale CZJKP1 má v tom pravdu. Nebudu se hádat o tom, jak je to na Slovensku, protože neznám zákony co jsou tam, ale u nás je to tak v pořádku (a jde to).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“