Preprinač teplotneho snimača
Moderátor: Moderátoři
Preprinač teplotneho snimača
Potreboval by som navrhnuť obvod na prepinanie snimača teploty motora, symulovana teplota/skutočna teplota.
Ide o ošalenie RJ motora pro studenom štarte, kde je SW nestabilny.
Je to pri teplote od 15 do 30 stupnov. Toto rozmedzie teplôt potrebujem preskočiť.
Predstavoval by som si to asi takto.
1. studeny štart, studeny motor10st. odpor symulovaný (10kohm)
2. po dosiahnuti teploty 36st (3kohm) skutočnej teploty
by sa obvod prepol a dalej by išiel na skutočnu teplotu
3. teply štart by musel byť tak aby sa opetovne aktivoval symulovany
odpor až pri klesnuti skutočnej teploty pod tych 36st(3kohm)
Ak by mi nekto s tym vedel poradiť bol by som nesmierne vdačný.
Velmi pekne ďakujem.
PS: napajanie musi byť samozrejme od10 do15V
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Toto je len odpojenie snimača teploty.
... bolo by to len docasne riesenie, pokym to výrobca doriesi.
Snimač teploty bol meneny viac krat.
Problem je len v tom rozmedzi teplôt pred a za nim ide motor OK.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Při dvou- a víceleté záruce bych se tím vůbec nezabýval, prodejce ručí za to, že mi prodal plně funkční zboží, já jemu ručím za to, že jsem se v tom hrabal výhradně jen v mezích stanovených záručními podmínkami a návodem k obsluze a údržbě.
Jednoduše: udělej úpravu, přijdeš o záruku. A zbytek záruční doby se třes strachy, že neodejde nic dražšího, než čidlo nebo řídicí jednotka.
Nebo tam vrať ten čip, co tam předtím byl.
Kdyz budes prepinat ty cidla relatkem... nevyhodnoti to RJ v okamziku prepnuti jako poruchu cidla? Nektery potom jedou v "safe" modu, dokud zavadu nevymazes.