Vianočný darček

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Používal jsem oba principy - nejdřív (před vojnou a na vojně) taky od "spřátelených vojsk" vibrační Moskva 3 a pozdější Mikma = obojí obšlehnutý Braun s planžetou a vibračním "nožem", a taky rotační Charkiv dvojfrézku = obšleh Filipesa. Přes potřebu nejdřív pokosit vysoký porost zastřihovací lištou jsem byl vždycky míň odřený a hladčeji oholený vibračním strojkem - rotační frézičkový mi nechával vyšší strniště, takže při "vojenské zkoušce listem papíru" jsem drhnul téměř ihned - to u Moskvy nehrozilo, tam jsem vydržel s "dojmem oholení" minimálně 2-3 hodiny.
Po návratu do civilu jsem si proto už frézičkáč nekupoval a zůstal jsem věrný vibračnímu strojku s planžetou - už mám asi čtvrtého Brauna a relativní spokojenost. Nejspokojenější jsem totiž jen v případě, že se holit nemusím a můžu se nechat zarůst po libosti - což samozřejmě nelibě nese moje polovička... Ona je zase nejspokojenější, když použiju normální holicí pěnu a "hrabičky" ještě z Diu Jevíčko s obyčejnou jednoduchou žiletkou (dnes už bohužel pouze Wilkinson - ty nejlepší možné Astry "Keramik" skončily s převzetím Jevíčské fabričky Gilettem, chuj s ním za to!!!) - žádným multibřitem se totiž neoholím tak dobře jako jednoduchou žiletkou - všecko ostatní se po dvou-třech tazích ucpe a nejde to uvolnit...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Před nějakým měsícem jsem ze zoufalství vyndal starý strojek se starou gilete a mohli jsme kroupy barvit . Už to s ním neumím . :D
bastliar

#18 Příspěvek od bastliar »

U žiletiek sa mi nepáči práve to, že pre dokonalé oholenie treba holiť na dva krát v oboch smeroch a práve smerom hore je najhoršie a zdlhavejšie.

Ako je to s frezkovými pre mokré holenie s gélom, pravdepodobne bude menej hrýzť ?
:arrow: http://www.hej.sk/male-domace-spotrebic ... aquatouch/

Planžetové a údajne taktiež vode odolné :
:arrow: http://www.hej.sk/male-domace-spotrebic ... rt31-s503/
:arrow: http://www.hej.sk/male-domace-spotrebic ... 0-new-aku/

:idea: A v neposlednom rade, používate aj kreatívne efektné holenie, alebo to časom jedného samo prejde.
Naposledy upravil(a) bastliar dne 12 pro 2011, 19:47, celkem upraveno 5 x.
frantajetel11

#19 Příspěvek od frantajetel11 »

EKKAR píše:...Nejspokojenější jsem totiž jen v případě, že se holit nemusím a můžu se nechat zarůst po libosti - což samozřejmě nelibě nese moje polovička...

Přesně tak. "Holím" 1x týdně (někdy i 14 dní, ale to se nelibost zvyšuje) na hrubo mašinkou na vlasy :lol:
Jinak mám ještě planžetovýho Brauna, ale ten už nehrábnul několik let :wink:
sambiliong

#20 Příspěvek od sambiliong »

p32

#21 Příspěvek od p32 »

Za 22 tisíc by se mi tam ty proteiny zarazily samy a vlasy neježily nafurt :lol:
helios

#22 Příspěvek od helios »

"Nesuší si vlasy fénem, nýbrž jen tak nad plaménem..." :lol:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“