OVP 28WHD41 - nejde
Moderátor: Moderátoři
pavelh14 píše:Tak opraveno! Byl to skutečně C188 6,8nF, který nebyl ve zkratu, ale naprosto ztratil kapacitu. Zákeřné je to, že je zapojen paralelně ještě s jedním kondíkem 4,7nF (myslím, že je to C191) a ten byl v pořádku.
Zkušenost Onkya je nade vše, moc děkuji, tam bych závadu nehledal!
Pavel
Asi před 4 roky jsem pomocí zdejšího fóra zdárně zvládnul opravu 28WHD41.
A nyní opět za provozu prsk a jen vrněl zdroj. Odešlo BU 2525DF. Po výměně chvíli běžel a druhý den opět prsk!
Zkontroloval jsem všechny kondy včetně záludného C188 a vše se jevilo v pořádku, ale opět po chvíli odešel BU..
Tak jsem ho opět vyměnil a při výměně jsem zjistil, že je upadlý keramický kond C196 330pF, který je přímo pověšený na BU.
Zapnul jsem televizi a běžela chvíli a opět vypadl obraz, zvuk tentokrát šel! Po chvíli obraz naskočil, ale při mírném poklepu na šasi obraz vypadával (přestal jít horizontál) a opět naskakoval (někdy se stalo, že naskočil úzký a tak jako srolovaný), ale dalším poklepem se to spravilo.
Vypadá to, že jsem někde vyrobil nějaký studeňák, když jsem všchny konektory a moduly vytáhl a zase strčil zpět.
Potřeboval bych poradit, kde všude se zaměřit a vytypovat možná místa, která způsobují vypnutí horizontálu.
A též se mi po vypnutí rozsvítí bod na obrazovce uprostřed a vypálilo mi tam malý flek. Z dřívějška vím, že je tam nějaký obvod, který tomu zamezuje, ale nemohu si vzpomenout, jak je to řešené zde.
Díky Pavel
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
A též se mi po vypnutí rozsvítí bod na obrazovce uprostřed a vypálilo mi tam malý flek. Z dřívějška vím, že je tam nějaký obvod, který tomu zamezuje, ale nemohu si vzpomenout, jak je to řešené zde.
Tento problém hledej na desce obrazového zesilovače(na hrdle obrazovky).