OVP 28WHD41 - nejde

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#16 Příspěvek od masar »

Proč stále ty uvozovky? Tady si někdo o něco koleduje. :wink:
shleha

#17 Příspěvek od shleha »

Prosím o radu,ako by som aktivoval servisné menu u CTV-28WHD41A.Potrebujem nastaviť geometriu obrazu,keďže som menil obrazovku(na vychyľovačke pre horizontál som mal medzizávitový skrat) a následne po cca 3sek.odišiel BU2525DF.(pôvodné trafo bolo ok) TV už funguje s drobným skreslením,len prosím o servisné menu.
Mysteri

#18 Příspěvek od Mysteri »

Máš SZ.
pavelh14

#19 Příspěvek od pavelh14 »

pavelh14 píše:Tak opraveno! Byl to skutečně C188 6,8nF, který nebyl ve zkratu, ale naprosto ztratil kapacitu. Zákeřné je to, že je zapojen paralelně ještě s jedním kondíkem 4,7nF (myslím, že je to C191) a ten byl v pořádku.
Zkušenost Onkya je nade vše, moc děkuji, tam bych závadu nehledal!

Pavel

Asi před 4 roky jsem pomocí zdejšího fóra zdárně zvládnul opravu 28WHD41.
A nyní opět za provozu prsk a jen vrněl zdroj. Odešlo BU 2525DF. Po výměně chvíli běžel a druhý den opět prsk!
Zkontroloval jsem všechny kondy včetně záludného C188 a vše se jevilo v pořádku, ale opět po chvíli odešel BU..
Tak jsem ho opět vyměnil a při výměně jsem zjistil, že je upadlý keramický kond C196 330pF, který je přímo pověšený na BU.
Zapnul jsem televizi a běžela chvíli a opět vypadl obraz, zvuk tentokrát šel! Po chvíli obraz naskočil, ale při mírném poklepu na šasi obraz vypadával (přestal jít horizontál) a opět naskakoval (někdy se stalo, že naskočil úzký a tak jako srolovaný), ale dalším poklepem se to spravilo.
Vypadá to, že jsem někde vyrobil nějaký studeňák, když jsem všchny konektory a moduly vytáhl a zase strčil zpět.
Potřeboval bych poradit, kde všude se zaměřit a vytypovat možná místa, která způsobují vypnutí horizontálu.

A též se mi po vypnutí rozsvítí bod na obrazovce uprostřed a vypálilo mi tam malý flek. Z dřívějška vím, že je tam nějaký obvod, který tomu zamezuje, ale nemohu si vzpomenout, jak je to řešené zde.

Díky Pavel
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od otakarv »

K tomu studenému spoji,vem silné světlo,lupu a prohlédni plošný spoj v okolí VN trafa.Tím že jsi při výměně součástek hýbal s plošným spojem se tam některý vývod součástky(určitě už nevalně držíci)uvolnil.Nic bych za to nedal že bude přímo na VN trafu.
A též se mi po vypnutí rozsvítí bod na obrazovce uprostřed a vypálilo mi tam malý flek. Z dřívějška vím, že je tam nějaký obvod, který tomu zamezuje, ale nemohu si vzpomenout, jak je to řešené zde.

Tento problém hledej na desce obrazového zesilovače(na hrdle obrazovky).
mirosne

#21 Příspěvek od mirosne »

Pozdravujem Vás, Miro.
pavelh14

#22 Příspěvek od pavelh14 »

Tak vypadá to, že opraveno. Nasadil jsem si troje brýle a skutečně na VN trafu jeden vývod byl klasicky praský cín (taková ta kruhová trhlinka).

Co se týká zhášení, také jste měli pravdu - kondík 1M/100V. Po výměně to již funguje.
Jó zkušenosti jsou k nezaplacní....děkuji!
Mysteri

#23 Příspěvek od Mysteri »

No, a servisáci /ktorí Ti tu radili/,nemajú za čo žrať! :evil:
Ale, hlavné je, že telka funguje a neskončila zbytočne na zbernom dvore. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“