Výměna jističe v nabíječce, prosím o radu
Moderátor: Moderátoři
Výměna jističe v nabíječce, prosím o radu
Závadu jsem našel snadno-vadný jistič.Jedná se my o jeho náhradu.Chtěl bych ho nahradit klasickou trubičkovou pojistkovou, která by byla samozdřejmě v pouzdře.Nebo mám radši koupit nový jistič. Jistič má hodnotu na 14A a v kroužku má M. Ještě jsem zapomněl napsat,že jistič je zapojen na výstupu nabíjení a to plusové svorce,jistič je na stejnosměrný proud.
Moc děkuji za rady.
- Přílohy
-
Obraz492.jpg- (35.46 KiB) Staženo 141 x
A jako náhradu můžeš klidně použít jistič 02-1013C-PEP-6J od Bonegy (13A AC i DC, charakteristika C odpovídající přibližně staré M, vypínací schopnost 6kA).
Jestli ale chceš rychlejší vypnutí při 20% přetížení, dej tam jistič s charakteristikou B (02-1013B-PEP-6J), ale nejspíš to bude zbytečné.
dám tam jistič.V daný moment mě to nenapadlo,on vlastně slouží jako automatické vypnutí.Děkuji Hillovy.
Nabíječka je neznámého původu. Spravuji ji pro sebe. Bude sloužit pro nabíjení baterky v mém Favoritu. Proto bych hodnotu jističe zachoval,ale dal bych ho s charaktristikou B. Nový jistič nebude zabudovat problém. Drží tam na L plechu na jedné straně je připevněn šroubem ke dnu a druhý je připevněn jistič. To L prodloužím a osadím spodked s krytu od jističe.
Zítra skočím do obchodu a mrknu na jističe. Bud bych koupil Bonegu a nebo jsem ted prohledával internet a díval jsem se taky na OEZ.
Děkuji za radu a s přáním pěkného večera pro všechny.
- monterjirka
Hill píše:Jistič IJM nahradíš příslušným modernějším typem, jen ho vrazíš do retrofitu K1, ...
Ten retrofit je moc šikovný, ten snad má jedinou chybičku - cena v porovnání s cenou jističe není právě lidová...
- Přílohy
-
Obraz494.jpg- (34.67 KiB) Staženo 184 x
aukcia priamo od vyrobcu...