Výměna jističe v nabíječce, prosím o radu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenal98
Kontaktovat uživatele:

Výměna jističe v nabíječce, prosím o radu

#1 Příspěvek od zdenal98 »

Dnes jsem opravoval nabíječku československé výroby, typ bohužel neznám.
Závadu jsem našel snadno-vadný jistič.Jedná se my o jeho náhradu.Chtěl bych ho nahradit klasickou trubičkovou pojistkovou, která by byla samozdřejmě v pouzdře.Nebo mám radši koupit nový jistič. Jistič má hodnotu na 14A a v kroužku má M. Ještě jsem zapomněl napsat,že jistič je zapojen na výstupu nabíjení a to plusové svorce,jistič je na stejnosměrný proud.
Moc děkuji za rady.
Přílohy
Obraz492.jpg
(35.46 KiB) Staženo 141 x
Lukar

#2 Příspěvek od Lukar »

Záleží, jakými proudy nabíjíš akku. Dej místo teho jističa foto té nabíječky, možná že ji někdo pozná a fundovaněji poradí.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Jistič IJM nahradíš příslušným modernějším typem, jen ho vrazíš do retrofitu K1, aby šel upevnit místo toho černého a ještě kolem něj nezbyla díra.
A jako náhradu můžeš klidně použít jistič 02-1013C-PEP-6J od Bonegy (13A AC i DC, charakteristika C odpovídající přibližně staré M, vypínací schopnost 6kA).
Jestli ale chceš rychlejší vypnutí při 20% přetížení, dej tam jistič s charakteristikou B (02-1013B-PEP-6J), ale nejspíš to bude zbytečné.
Naposledy upravil(a) Hill dne 12 dub 2012, 21:02, celkem upraveno 1 x.
TAKJAN

#4 Příspěvek od TAKJAN »

Existuje držák stejných rozměrů, do kterého vložíš jistič na DIN lištu, v tomto případě C/16A. Hledej retrokit..
zdenal98
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od zdenal98 »

Děkuji
dám tam jistič.V daný moment mě to nenapadlo,on vlastně slouží jako automatické vypnutí.Děkuji Hillovy.
Nabíječka je neznámého původu. Spravuji ji pro sebe. Bude sloužit pro nabíjení baterky v mém Favoritu. Proto bych hodnotu jističe zachoval,ale dal bych ho s charaktristikou B. Nový jistič nebude zabudovat problém. Drží tam na L plechu na jedné straně je připevněn šroubem ke dnu a druhý je připevněn jistič. To L prodloužím a osadím spodked s krytu od jističe.
Zítra skočím do obchodu a mrknu na jističe. Bud bych koupil Bonegu a nebo jsem ted prohledával internet a díval jsem se taky na OEZ.
Děkuji za radu a s přáním pěkného večera pro všechny.
monterjirka

#6 Příspěvek od monterjirka »

Hill píše:Jistič IJM nahradíš příslušným modernějším typem, jen ho vrazíš do retrofitu K1, ...

Ten retrofit je moc šikovný, ten snad má jedinou chybičku - cena v porovnání s cenou jističe není právě lidová...
zdenal98
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdenal98 »

To je pravda jejich cena neí moc přiznívá. Já pokud to jde tak je nahrazuji jedno,nebo více modulovými kryty. Ten spodek použiji i do té nabíječky. Jejich cena je příznivá.
Přílohy
Obraz494.jpg
(34.67 KiB) Staženo 184 x
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“