Spínačka u Simsona, zapojení?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vrky

Spínačka u Simsona, zapojení?

#1 Příspěvek od vrky »

Zdravím na foru. Kamarádovi dělám komplet elektriku na "símovi". Schéma mám. Sice čitelnost je mizerná, ale lepší jsem nesehnal. Je tam spínačka která nemá popisy vývodů. Něco jsem zjistil proměřováním. Potřeboval bych fotku spínačky i s číslama. Nemáte někdo simsona a neudělal by jste mi nějaké fotky? Děkuji....
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

Tady by někdo věděl ? http://www.simsonklubplzen.cz/
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patt_01 »

Mám na simsnu origo spínačku, napiš mi mail, já ti to zítra vyfotím
DELONG

#4 Příspěvek od DELONG »

Je to síce nemecky ale ujo google dačo poradí :lol: .
Přílohy
s51spínacia skrinka.jpg
(27.28 KiB) Staženo 1700 x
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Než se k tomu dostane Hill . :lol: asi tak , Blinkgeber -přerušovač , Sicherung -pojistka , Lichthupe - světelná houkačka , von Grundpl. bych řekl od základní desky , nwm , co to má znamenat , Bremslicht - brzdové světlo , Ladeanlage - dobíjecí zařízení , zde to bude legrace na který vývod , Vorderstandlicht - přední parkovačka , GP+Spule - zapalování , Rücklicht - zadní světlo , Tachobel. - osvětlení tachometru , Masse - kostra , Ladeanlage - výše , Vorderlichtschalter - přepínač světlometu .
vrky

#6 Příspěvek od vrky »

Díky, prozkoumám a uvidím.
DELONG

#7 Příspěvek od DELONG »

Tie čísla vedľa nemeckých popisov niečo znamenajú nie sú tam pre srandu. Používajú sa v autoelektro značení (schémach) tak aj u motocyklov ako i automobilov. A tazateľ ak nepozná značenie čísiel (ja usudzujem že ich nepozná) tak nech to radšej prenechá odborníkovi. On chcel obrázok (schému má ak by chcel dám mu ju farebne a nádherne čitateľnú) ja som mu obrázok dal aj s označením. Snažil som sa len pomôcť.

Ladeanlage - dobíjecí zařízení , zde to bude legrace na který vývod
podľa toho čísla 59b je to jednoznačné parkovačky!
Než se k tomu dostane Hill
nechápem ako si to myslel čo má s tým Hill? Asi Hill bude mať srandu z to ho keď si prečíta ten priblblý nemecký preklad :lol: .
A ináč na tej spínačke (ak sa dobre pozrie sú vylisované) sú tak isto čísla či že je normovane očíslovaná.
Ja som mu dal obrázok ktorý je očíslovaní stačí sa pozrieť na čísla a je to jednoznačné. Každý dobrý autoelektrikár to zapojí bez problémov nepotrebuje tu riešiť nemecký preklad.
A propo Simsonov je viac typov (6V , 12V s mechanickým ,elektronickým zapaľovaním s ELBou atď. ) takže treba uviesť aj typové označenie z TP.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

No až budeš starší a tady déle tak to pochopíš . Přiblblo můžeš být jedině ty a používání čísel je jako i v jiných oborech nejisté . A člověk , který nedělá autoelektriku denně potřebuje více než tvoje kecy , ale popsání vývodu kam má jít . Přeloženo je to správně a právěproto je zřejmé , že něco nesedí . Nebude to překladem , ale přístupem lidí . Kdo je zde déle tak ví , že Hill je v němčině doma , já méně . Nemusím proto s němčinou na google , ty jsi to ani nezkusil .
DELONG

#9 Příspěvek od DELONG »

No až budeš starší a tady déle tak to pochopíš

Neviem koľko je tebe ale teba som asi pochopil.
Přiblblo můžeš být jedině ty a používání čísel je jako i v jiných oborech nejisté

Ďakujem za uznanie :pray: ja tie čísla ovládam naspamäť a zatiaľ my pomohli ale ak myslíš že sú neisté tak si to mysli je to tvoj názor a neberiem ti ho.
Ak chce niekto robiť autoelektriku tak značenie by si mal zistiť dá sa to zohnať hockde.
Ten obrázok som narýchlo našiel nie som jeho autorom a čo si tam dotyčný popísal v nemčine a ako to "myslel" vie len on. A ja na google s tým nemusím ísť ja Simson poznám naspamäť a mne stačí to značenie v číslach. Aj keď z nemčinou nemám problém.
Ono to zapojenie spínačky presne sedí a k máš aj k tomu nemeckú schému (môžem na požiadanie zaslať) tak nie je to problém zapojiť. Nemci majú iné zmýšlanie treba ich vedieť tiež pochopiť.
Ono osobne si myslím že keď tu niekto niečo napíše tá druhá strana to chápe asi opačne. Keby si to "vykecali z úst do úst bolo by to iné. ) Alebo v krčme pri :drinken: by si možno porozemeli.
Ten "priblblý"preklad som nemyslel ten tvoj.Ty si ho preložil správne ale ten priblblý ti výjde keď si ho preložíš pomocu googla.
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Nojo, na chvíli vás tu člověk nechá samotné, aby si odskočil do Bavor, a už ho tu drbete...
Technické výrazivo vám strojní překladač sotva z jakého jazyka správně dokáže přeložit.

Povedlo se mi vygůglit pár různě zakreslených schémat.
Tome, jestli v tom Simsonu nezbyly dráty v původním barevném značení, jdi po číslech.
Tady je schéma od Vietnamců (ti si u nás nakoupili hezkých pár kousků), nebo čitelnější z německého fóra i s čísly a barevné značení, zde je ale uvedeno "bez záruky".
totak

#11 Příspěvek od totak »

Podle mě překlad od BOBOBO řekl vše potřebné, jen verbinder von grundpol 59 mu trochu zamotal hlavu a přitom se jedná pouze o konektor kostry- uzemění.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Grundpl . bude spíše od autora Grundplatte než Grundpol , zvláštěkdyž se vyskytuje i Masse . :D
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“