AmarokCZ píše:Andrea: a myslíš si snad, že opravdovým účelem těch direktiv je šetření přírodních zdrojů?
Ale vůbec ne, já jen reagovala na naivní poznámku mtajovského.
Moderátor: Moderátoři
Andrea píše:Jimmi2 píše:U těch soukromníků to zatím vypadá jako buzerace, ale nikdo neví, jak drahý bude plyn za dvacet let.
A on mi ten plyn bude za dvacet let někdo (z těch evropských řekněme slušně vyžírků) platit nebo co je komu do toho, kolik za něj utratím?
Vogon píše:Jimmi2 píše:(firmy)... provozují zapnuté vytápění i klimatizaci a zároveň a je jim to úplně jedno.
Můžeš mi prosím nějak srozumitelně vysvětlit proč by jim to za jejich vlastní peníze nemělo být jedno?
Vogon píše:Jimmi2 píše: (soukromníci) vypadá jako buzerace ...
... ale nikdo neví, jak drahý bude plyn za dvacet let.
Opět, můžeš, nedej bože dokážeš, nějak rozumě vysvětlit co je komu do toho kolik platí soukromník za plyn?
Vogon píše:Člověče že ty budeš taky promovaný absolvent oboru Evropských studií? S vyznamenáním.Jimmi2 píše:Tady by ten průkaz energetické náročnosti budovy byl jednoznačně přínosem.
Ne že bych to jednoznačně obhajoval, ale původní myšlenka logiku má.
rnbw píše:Jimmi2 píše:Takže si koupím levný byt, ale zásuvky budou jištěné třináctkou čínským jističem, se sousedem si popovídám skrz zeď a za topení dám majlant. Tady by ten průkaz energetické náročnosti budovy byl jednoznačně přínosem.
Aky prinos to bude mat v tomto pripade? Vnutorne steny a elektricke rozvody s tym nijako nesuvisia... Akurat si priplatis za papier, na ktorom bude A+.
Otkundes píše:tomasjedno:
Zákonodárce nikomu nenařizuje platit za vyhotovení energetického štítku