Router AP + opakovac

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferro0

Router AP + opakovac

#1 Příspěvek od ferro0 »

Zdravim,
z duvodu prodlouzeni dosahu wifi do dalsi mistnosti jsme si poridili extender TP-LINK TL-WA730RE. Problem je ten, ze tablet i pres silny signal extenderu ma nekdy potrebu se pripojit k vzdalenemu APcku Comtrend VDSL. V prodejne jsem byl ujisten, ze tablet se pripoji automaticky k siti, ktera ma nejvetsi signal, tedy k extenderu. V Comtrendu jsem zkusil zablokovat tablet pomoci jeho MAC adresy, aby se nepripojoval, ale konci to chybou "Chyba pri overeni"
Mate nejaky tip co s tim.
Dik
p32

#2 Příspěvek od p32 »

To je jednoduché, v tabletu zruš tu síť, co nechceš aby se k ní připojoval a nastavíš pro jistotu jen tu kterou chceš v nastavení. Možná by to chtělo lepší aplikaci pro toto nastavení v tabletu.
ferro0

#3 Příspěvek od ferro0 »

Presne jsem to nepochopil. Ten extender opakuje tu samou sit z Comtrendu, takze pomoci aplikace Wifi analyzer v tabletu vidim dve site ktere se prekryvaji. Ta z extenderu ma samozrejme ma silnejsi signal.
Přílohy
2012-11-17-173141.png
(33.4 KiB) Staženo 129 x
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

to by musel mat dve rozdielne siete aby tu neziaducu mohol zrusit... inak toto riesenie je na palicu... siete na rovnakom kanali-co z toho asi bude...vzajomne rusenie,znizovanie rychlosti...a takisto aj to preskakovanie...
ferro0

#5 Příspěvek od ferro0 »

Chova se to tak jak popisujes. Kdyby aspon slo na tom extenderu vytvorit novou sit, treba NET_02
Proste by prijmul NET_01 a vysilal NET_02 na jinem kanale.
Umi to nejaky lepsi opakovace?
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Kanal sa tam neda nastavit? Ak mas rovnaky nazov siete a parametre zabezpecenia, tak klient vie prechadzat automaticky medzi jednotlivymi AP. Kanal musi byt iny, aby sa to nerusilo.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

ferro0 píše:Presne jsem to nepochopil. Ten extender opakuje tu samou sit z Comtrendu, takze pomoci aplikace Wifi analyzer v tabletu vidim dve site ktere se prekryvaji. Ta z extenderu ma samozrejme ma silnejsi signal.

Ale pochopil jsi, jenom prostě zruš tu jednu síť v tabeltu a v AP či opakovači ji prostě přejmenuj na např. NET_001 nebo NET_02 nebo NET_01_.
Co chceš diskutovat o tom, když tam máš 2 sítě se stejným názvem na stejném kanále a kousek od sebe ? U jedné se ti zmenšuje signál o signál té druhé sítě atd. (dej to aspoň o 3 kanály jinam) a tablet se ti vždy připojí při stejném názvu SID na tu silnější..
ferro0

#8 Příspěvek od ferro0 »

rnbw píše:Kanal sa tam neda nastavit? Ak mas rovnaky nazov siete a parametre zabezpecenia, tak klient vie prechadzat automaticky medzi jednotlivymi AP. Kanal musi byt iny, aby sa to nerusilo.

Kanal se nade nastavit. Projel jsem vsechno nastaveni co lze provest v extenderu, ale zmena kanalu tam neni. Pokud zmenim kanal na Comtrendu tak extender pouzije ten stejny.

Ale pochopil jsi, jenom prostě zruš tu jednu síť v tabeltu a v AP či opakovači ji prostě přejmenuj na např. NET_001 nebo NET_02 nebo NET_01_.
Co chceš diskutovat o tom, když tam máš 2 sítě se stejným názvem na stejném kanále a kousek od sebe ? U jedné se ti zmenšuje signál o signál té druhé sítě atd. (dej to aspoň o 3 kanály jinam) a tablet se ti vždy připojí při stejném názvu SID na tu silnější..

Kdyz zmenim nazev SSID v AP, tak opakovac si ji prevezme a vse to jede na stejnem kanale. V extenderu tato moznost neni, ze bych zvolil jiny nazev site a kanal.

Mozna jsem neco prehlidl, tak prikladam dokumentaci:
http://nl.tp-link.com/resources/softwar ... 332114.pdf
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Pripoj to kablom a prepni na AP.
ferro0

#10 Příspěvek od ferro0 »

Myslis propojit Comtrend kabelem k opakovaci a ten nastavit jako AP? Takhle by to slo, jenomze clen rodiny si usmyslel, ze to chce takhle. Kabel tahat nebude :roll:
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

OT Takže to je i pro mne ?
keemo

#12 Příspěvek od keemo »

ferro0: tak to je blbe...
elektrolama

#13 Příspěvek od elektrolama »

Přístroj má 100mW výkonu, takže přes stěnu problém nebude. Pokud ovšem někomu nestačí signál, je na zvážení jestli je krabice správně umístěna -polarizace antén, případně něco odráží signál kam nemá! Další možnost je použít malou sektorovou anténu nebo obecně dobastlit výstup na externí antenu, pokud je zde integrovaná. Další možnost je použít zařízení s funkcí WISP, je to wifi client, který ze sebe umí udělat i AP na tom samém kanálu, na kterém příjímá - název AP je volitelný. Třeba zařízení TP-LINK TL-WR843ND podporuje WISP.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Je to už dnes síla . Jsme na vsi , posledních 8 baráků a já mám uvnitř obýváku s naším huaweyem ještě dvě stejně silné cizí sítě .... :cry:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“