Router AP + opakovac
Moderátor: Moderátoři
Router AP + opakovac
z duvodu prodlouzeni dosahu wifi do dalsi mistnosti jsme si poridili extender TP-LINK TL-WA730RE. Problem je ten, ze tablet i pres silny signal extenderu ma nekdy potrebu se pripojit k vzdalenemu APcku Comtrend VDSL. V prodejne jsem byl ujisten, ze tablet se pripoji automaticky k siti, ktera ma nejvetsi signal, tedy k extenderu. V Comtrendu jsem zkusil zablokovat tablet pomoci jeho MAC adresy, aby se nepripojoval, ale konci to chybou "Chyba pri overeni"
Mate nejaky tip co s tim.
Dik
- Přílohy
-
2012-11-17-173141.png- (33.4 KiB) Staženo 129 x
ferro0 píše:Presne jsem to nepochopil. Ten extender opakuje tu samou sit z Comtrendu, takze pomoci aplikace Wifi analyzer v tabletu vidim dve site ktere se prekryvaji. Ta z extenderu ma samozrejme ma silnejsi signal.
Ale pochopil jsi, jenom prostě zruš tu jednu síť v tabeltu a v AP či opakovači ji prostě přejmenuj na např. NET_001 nebo NET_02 nebo NET_01_.
Co chceš diskutovat o tom, když tam máš 2 sítě se stejným názvem na stejném kanále a kousek od sebe ? U jedné se ti zmenšuje signál o signál té druhé sítě atd. (dej to aspoň o 3 kanály jinam) a tablet se ti vždy připojí při stejném názvu SID na tu silnější..
rnbw píše:Kanal sa tam neda nastavit? Ak mas rovnaky nazov siete a parametre zabezpecenia, tak klient vie prechadzat automaticky medzi jednotlivymi AP. Kanal musi byt iny, aby sa to nerusilo.
Kanal se nade nastavit. Projel jsem vsechno nastaveni co lze provest v extenderu, ale zmena kanalu tam neni. Pokud zmenim kanal na Comtrendu tak extender pouzije ten stejny.
Ale pochopil jsi, jenom prostě zruš tu jednu síť v tabeltu a v AP či opakovači ji prostě přejmenuj na např. NET_001 nebo NET_02 nebo NET_01_.
Co chceš diskutovat o tom, když tam máš 2 sítě se stejným názvem na stejném kanále a kousek od sebe ? U jedné se ti zmenšuje signál o signál té druhé sítě atd. (dej to aspoň o 3 kanály jinam) a tablet se ti vždy připojí při stejném názvu SID na tu silnější..
Kdyz zmenim nazev SSID v AP, tak opakovac si ji prevezme a vse to jede na stejnem kanale. V extenderu tato moznost neni, ze bych zvolil jiny nazev site a kanal.
Mozna jsem neco prehlidl, tak prikladam dokumentaci:
http://nl.tp-link.com/resources/softwar ... 332114.pdf
- elektrolama