Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
p32

#271 Příspěvek od p32 »

Na zahradě mám taky udírnu, ale už se tam aspoň 5 let neudilo. Budu muset začít, aby mě vzdálení nemoraváci nepomlouvali. A to jsem ji chtěl zrušit. :lol:
jandu

#272 Příspěvek od jandu »

frantajetel11 píše:.............
P.S. Včera jsem zrovna u tesca koukal co maj v těch kádích - minimálně 6ti kilový tučný hovada a ještě v tak z*a*s*r*a*n*ý vodě, že mně přešla chuť :? .......

Tak to zase ja radšej hoci aj takého kapra, než tie mrazené zvodnatělé filety, čo keď ich idete smažiť, zistíte, že namiesto 1kg máte iba 560g, zbytok je voda! Ale márne som čakal, že sa u nás pri Tescu, alebo Lídli budú predávať živé ryby!!

Inak u nás je podstatné, aby bola kapustnica s klobásou a hubami a zemiakový šalát. No a k nemu podľa chuti - vyprážaná ryba, alebo kuracie prsia.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zirafka

#273 Příspěvek od Zirafka »

Mít udírnu a nepoužívat ji, to je skoro hřích ;-)

Jinak nejlepší maso je kuřecí a hovězí. Vepřové také sním, ale to je na můj vkus moc tučné.

Často tvrdím, že nejlepší maso je kus sejru :-)
Zirafka

#274 Příspěvek od Zirafka »

ZdenekHQ píše:A jedna varianta smaženýho kapra.

Co to tedy vlastně je? Už jsem ve stavu, že to poberu :-)
Andrea

#275 Příspěvek od Andrea »

Variola píše:Už jsem ve stavu, že to poberu :-)

Ale ještě zjevně ne ve stavu, kdy umíš číst. :D :D
Zirafka

#276 Příspěvek od Zirafka »

Andrea píše:Ale ještě zjevně ne ve stavu, kdy umíš číst. :D :D

Dík za nakopnutí, asi jsem to potřebovala. No nic, zase jsem za trubku, ale tentokrát mi to je celkem buřt :D
Zirafka

#277 Příspěvek od Zirafka »

Pokračování :-)
Přílohy
003.jpg
V troubě
(132.1 KiB) Staženo 76 x
002.jpg
Patláma patláma...
(85.63 KiB) Staženo 82 x
EKKAR

#278 Příspěvek od EKKAR »

Saško, hezký - že si dokonce najdeš při tom patlání se s těstem a polevama čas tu svou práci vyfotit. Nenech se votrávit někým, kdo v životě peče akorát teoreticky...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zirafka

#279 Příspěvek od Zirafka »

Už to nemůžu ani vidět, musím si dát kus masa a brambory :D

Jinak čas si najdu, teďka se suší poslední kousky a pak už bude hotovo. Jen přijít na to, jak dostat potravinářskou barvu z rukou a hlavně prkének. Hodně pomohla drátěnka, ale na zbytek to asi bude chtít jen hodně vody a čas...

Úkol na příště: koupit pořádný štětec na polevy, mašlovačkou to není ideální :)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od ZdenekHQ »

Zkus fixírku. :D

My (teda spíš já) na vánoce nemůžu být bez klasické rybí polévky, nikoliv bílé, ale té na zeleninový způsob. Zbytek rodiny většinou fasuje čočkovou polívku, salát a kuřecí či vepřový řízek, 3kg kapra většinou sním sám.

A jelikož je to relativně hladový jídlo, tak druhý den kachna konfitovaná ve vepřovým sádle (podle Pohlreicha, super věc) se zelím a knedlíkem, kus uzenýho se salátem a pak už je to jedno... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od ZdenekHQ »

EKKAR píše:Zdeněk si momentálně (nevím pod vlivem čeho) plete pojem a průjem = zaměnil slovo "varianta" se slovem "alternativa" - myslel tím to druhý, neboli "něco, co pro něj má stejnou hodnotu, ale jinej původ" jako ten prokletej vodní studenokrevnej živočich...

To bylo pod vlivem smetáku, hadru a úklidu. Ale jelikož varianta = obměna, myslím si, že to z hlediska terminologie není až tak bokem. Příroda nás prostě u kapra o kolena ošidila, je tedy nutné si je půjčit jinde. :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kejki

#282 Příspěvek od kejki »

Variola píše:jak dostat potravinářskou barvu z rukou a hlavně prkének.
Z rukou se to oloupe časem, prkénku by mohlo pomoci Savo (ředěné). A řešení je použít papír na pečení.
p32

#283 Příspěvek od p32 »

Tak mě to připadalo jak příprava na točení reklamy na vánoční pečivo. :wink:
Killroy
Moderátor

#284 Příspěvek od Killroy »

Variola píše:Mít udírnu a nepoužívat ji, to je skoro hřích ;-)

Ano. A když už jsme u té udírny a u těch kaprů, tak kdo neokusil uzeného = neví o co přichází. Já sice ryby běžně nejím, protože tvrdím, že ryby to poznají a potom mi u vody neberou.. (to je jako když někdo žere psy, ty to také prý cítí). Nicméně uzeného kapra můžu jen doporučit.. :chlupus:
Naposledy upravil(a) Killroy dne 23 pro 2012, 23:46, celkem upraveno 2 x.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Zirafka

#285 Příspěvek od Zirafka »

kejki Savo asi zkusím, to mne nenapadlo, jen doufám, že se prkýnko nerozpadne. Jinak když si člověk zvykne na plastová "prkénka" je je pak to dřevěné poněkud nezvyk a může to zaskočit.

Ručičky jsou zvyklé na ledasco a barvivo je už dole. Louh dovede daleko horší věci...

p32: Jak to myslíš?
Naposledy upravil(a) Zirafka dne 23 pro 2012, 22:21, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“