Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)
Moderátor: Moderátoři
frantajetel11 píše:.............
P.S. Včera jsem zrovna u tesca koukal co maj v těch kádích - minimálně 6ti kilový tučný hovada a ještě v tak z*a*s*r*a*n*ý vodě, že mně přešla chuť.......
Tak to zase ja radšej hoci aj takého kapra, než tie mrazené zvodnatělé filety, čo keď ich idete smažiť, zistíte, že namiesto 1kg máte iba 560g, zbytok je voda! Ale márne som čakal, že sa u nás pri Tescu, alebo Lídli budú predávať živé ryby!!
Inak u nás je podstatné, aby bola kapustnica s klobásou a hubami a zemiakový šalát. No a k nemu podľa chuti - vyprážaná ryba, alebo kuracie prsia.
Jinak čas si najdu, teďka se suší poslední kousky a pak už bude hotovo. Jen přijít na to, jak dostat potravinářskou barvu z rukou a hlavně prkének. Hodně pomohla drátěnka, ale na zbytek to asi bude chtít jen hodně vody a čas...
Úkol na příště: koupit pořádný štětec na polevy, mašlovačkou to není ideální
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
My (teda spíš já) na vánoce nemůžu být bez klasické rybí polévky, nikoliv bílé, ale té na zeleninový způsob. Zbytek rodiny většinou fasuje čočkovou polívku, salát a kuřecí či vepřový řízek, 3kg kapra většinou sním sám.
A jelikož je to relativně hladový jídlo, tak druhý den kachna konfitovaná ve vepřovým sádle (podle Pohlreicha, super věc) se zelím a knedlíkem, kus uzenýho se salátem a pak už je to jedno...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Zdeněk si momentálně (nevím pod vlivem čeho) plete pojem a průjem = zaměnil slovo "varianta" se slovem "alternativa" - myslel tím to druhý, neboli "něco, co pro něj má stejnou hodnotu, ale jinej původ" jako ten prokletej vodní studenokrevnej živočich...
To bylo pod vlivem smetáku, hadru a úklidu. Ale jelikož varianta = obměna, myslím si, že to z hlediska terminologie není až tak bokem. Příroda nás prostě u kapra o kolena ošidila, je tedy nutné si je půjčit jinde.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Variola píše:Mít udírnu a nepoužívat ji, to je skoro hřích![]()
Ano. A když už jsme u té udírny a u těch kaprů, tak kdo neokusil uzeného = neví o co přichází. Já sice ryby běžně nejím, protože tvrdím, že ryby to poznají a potom mi u vody neberou.. (to je jako když někdo žere psy, ty to také prý cítí). Nicméně uzeného kapra můžu jen doporučit..
Ručičky jsou zvyklé na ledasco a barvivo je už dole. Louh dovede daleko horší věci...
p32: Jak to myslíš?