Zapojení zásuvky tažného zařízení

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
juan

Zapojení zásuvky tažného zařízení

#1 Příspěvek od juan »

Zdravím všechny potřebuji radu k zapojení standardní 13-ti pólové zásuvky ISO 11 446, schéma mám ( http://www.jb-elektronik.cz/diagnostika ... _tazne.php ), mám to i zapojené, ale nikde jsem tam neviděl ten 2a rozpojovací kontakt, viděl to tady někdo? Dík
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

To bude pomocný mechaniky spínač v zásuvke na vozidle. Po zasunutí zástrčky sa odopne na vozidle zadné hmlové svetlo.
juan

#3 Příspěvek od juan »

To jo, ale nic tam není vidět, rozebral jsem jinou starou zásuvku a taky nic :upset:
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od GeorgeB »

Na některých zásuvkách nemusí být ten rozpojovací kontakt instalován. Záleží podle typu zásuvky. Pokud vím, tak u nás to není povinný.
Pokud není kontakt instalován, tak zůstává mlhovka na autě zapojená i v případě připojeného přívěsu.
Milan_F

#5 Příspěvek od Milan_F »

a nebo se mlhovky na vozidle odpojují proudovým odpínacím relé...
vrky

#6 Příspěvek od vrky »

Oktávku mám přitaženou z německa s originál 13ti polovou zásuvkou, ale nikdy jsem nelaboroval jestli to odepínání mlhovky funguje.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

No on je to jen plastový černý kolíček ze stejného plastu jako zásuvka (nezáří na tebe ) a jen zatlačí na fosforbronzplíšek .
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Je to mechanicky vyřešený přímo v zásuvce, nevěděl jsem to taky dokud jsem nekoupil Roomstera s origo značkově nainstalovaným tažným. Instalace je vyřešená tak, že bez tažnýho na autě svítí jen levá mlhovka, pravá je odpojená i když žárovku osazenou má (neplatí třeba pro fábuliji, která má napravo ve stejný pozici couvací světlo). V případě instalace tažnýho se kabeláž ke světlům odpojí, nasadí se tam jako "mezixicht" kabelovej svazek ve tvaru písmene "Y" spojující obě světla se zásuvkou a v tom svazku je i propojka mezi levou a pravou žárovkou zadní mlhovky. V samotný zásuvce pak je mechanicky ovládanej kontakt, kterej při zastrčení 13-pin zástrčky odpojí zadní mlhovky na autě a nechá svítit jen ty na vleku. Já měl už při koupi auta v tý 13-pin zásuvce zastrčenou redukci na u nás obvyklejší 7-pinovou zásuvku a hledal jsem jak blbej, proč mi nesvítí zadní mlhovky...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
juan

#9 Příspěvek od juan »

Tak jsem kuchnul starou zásuvku z němčoura a nic jako odpojovač tam není, takže je to tedy podle typu.
Přílohy
13pin_05.jpg
(229.65 KiB) Staženo 154 x
13pin_04.jpg
(215.77 KiB) Staženo 140 x
13pin_03.jpg
(258.56 KiB) Staženo 175 x
13pin_02.jpg
(253.08 KiB) Staženo 161 x
13pin_01.jpg
(213.91 KiB) Staženo 178 x
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Jo zde jedině elektronicky , jestli není nějaká smyčka v zástrčce ? Dříve tolik elektroniky nebylo a ta zásuvka není zas tak mladá .
juan

#11 Příspěvek od juan »

Nová zásuvka vypadá stejně, je to ok, dík za účast, všem.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“