Konektor Jack zásuvka 3,5

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stasek

#31 Příspěvek od stasek »

No když je ta věž v pohotovostním režimu, tak se ten ventilátor netočí. Ale tak mě napadlo, jestli třeba není chyba v tom, že jsem původně vyvedl ty dráty místo stále sepnutých kontaktů, zapnul věž a nic. Jestli nebylo nutný, aby se věž zapínala při spojených kontaktech. Už nevím, cosi mám o tom myslet. Znovu jsem vyletoval zásuvku a už ze zoufalství hodlám vrátit ty vyndaný kontakty zpět a složit to a zkusit, co to udělá. Ale když jsem to rozdělával, tak mechanika fungovala, protože jsem vysunoval dvířka na CD, abych mohl oddělit přední stěnu.

Složil jsem zpět zásuvku do původního stavu a nejde to zase. Na Kubovu radu jsem vypsal pojistky, relé a začnu zkoumat schemata, kde jsou umístěny.
stasek

#32 Příspěvek od stasek »

Dneska jsem rozdělal věž a zkontroloval všechny pojistky. Našel jsem celkem 4, z toho 3 jsou v desce zdroje a jedna v zesilovači. Všechny jsou v pořádku. Bohužel nevím, jak dál. Jestliže kód F61 znamená problém v koncovém stupni, měl by jít nějak zkontrolovat. Desku mám na stoje, jenže nevím jak na to, abych to ještě nedorazil.
stasek

#33 Příspěvek od stasek »

Tak po odmlce opět otravuji, podle kódu závady F61 je v manuálu napsáno přesně to, co to dělá. Po stlačení síťového spínače sepne uvnitř nějaké relé, rozsvítí se na displeji F61, zhasne a cvakne. U popisu závady v manuálu je v závorce (IC501). To je takovej velkej IO. (RSN315H42A-P) Bohužel datašít nemůžu najít, chtěl jsem nějakým způsobem odzadu zkontrolovat, jestli je funkční, ale relé v síťové části nesepne, nemám odvahu spojit spínací kontakty. Představoval jsem si to tak, že zkontroluji napájecí desku, pak k ní připojím desku zesilovače s tím možná vadným IO a nějak odzkouším, jestli IO není pryč. Pořád mě nejde do hlavy, co se mohlo pokazit, dával jsem si záležet, možná jestli nevadilo, že jsem neměl spojené ty kontakty 4/5, a zároveň tam nebyla strčena sluchátka. Vznikla tedy taková situace, která při provozu věže za předpokladu správné funkce zásuvky konektoru sluchátek, nemůže nastat. :cry:
PotPalo

#34 Příspěvek od PotPalo »

stasek píše:.. ve schematu je pin 4 připojen na kostru, je to ten vodič, co míří na obrázku doprava...

To nedáva zmysel, načo je tam potom kondenzátor C619, keď je zapojený zem-zem.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“