Funai TV-2000 MK2, měkký zdroj
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Funai TV-2000 MK2, měkký zdroj
Já jsem jej zapnul, bylo slyšet cvaknutí relátka s následnou demagnetizaci a náběhem VN. Chvíli trvalo, než se obrazovka začala rozjasňovat (zhruba 30vteřin, což je moc). Po ustálení byl obraz po krajích prohnutý dovnitř ) ( a uprostřed byly barevné vodorovné proužky (červený, zelený a modrý). Jelikož tento TVP nemá obvod pro regulaci podušky, usoudil jsem na nízké napětí pro ŘKS. Změřil jsem jej a místo 113V jsem naměřil pouze 73,5V.
Zdroj jsem napojil na žárovku 75W a po zapnutí začal divně vrčet a já naměřil pouze kolem 5V, po odpojení ze sítě tento zdroj ještě chvíli "vrčel", než se úplně vybil síťový kond.
Když jsem napojil dnes žárovku 25W, tak zdroj zavrčel a naskočil a napětí bylo 114,5V. Přidal jsem ještě jednu 25W žárovku a to už bylo na něj moc.
Zde na bastlírně jsem našel vlákno, kde Honza kokun dal odkaz na ruské fórum telemaster.ru ,,sekrety remonta" (Tajemství oprav) vlákno na bastlírně.
Včera jsem to studoval a dočetl jsem se, že v mém případě by měl být na vině C171-3n3/1kV. Již jej tam někdo mimo jiné měnil, dal tam 2x paralelně 1n5/1600V, což je pouze 3nF. Na tom ruském fóru píšou, nahradit 3n3/1kV za 3n9-4n7/1500V.
Doma jsem momentálně nenašel vhodný kond abych zvýšil kapacitu a odzkoušel zdroj. Chci se proto informovat, zda to může způsobovat skutečně nízká kapacita toho kondu a nebo je v pr..li IC hybrid STK 7348 a nebo trafo.
Předem děkuji.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Měřil jsem napětí vertikálu, jestli náhodou on příliš nezatěžuje zdroj i když mi to připadalo velice málopravděpodobné po zkoušce s 25W žárovkami, to bylo něco kolem 17,5V, po jeho odpojení vzrostlo na 22,4V.
- Přílohy
-
Obraz002.jpg- Funai TV-2000 MK2 Napětí zdroje 76,4V
- (46.49 KiB) Staženo 113 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Tam se mimo jiné píše o tom, že STK7348 je zaměnitelný s STK73410, ale né s STK73410 II.
Když jsem se díval na tu úpravu od Tebe co jsi sem dal, tak tam je zrovna ten obvod bez římské II. V avelmaku mají právě s tou římskou 2-kou, tak asi budu muset použít tu úpravu z elektrody.pl (výměna rezistorů).