Reprozostavy a všetko okolo
Moderátor: Moderátoři
http://www.itsk.sk/manhattan-speakers-r ... 84798.html
Vyplatí se 2xARN100 pro ty Geniusky?
Jeslti se ty ARNka vyplatí to nevím, to si můžeš přebrat sám. Já ti tu jen pořád dokola říkám že aby to bylo k něčemu tak bys to musel udělat jako 2,5 pásmo a musel bys tam dát nějaký jiný vhodnější výškáč. S tím původním to sice něco dělat bude, ale i kdybys použil kvalitní odladěnou výhybku tak to terno nebude. Prostě a jednoduše proto že ten původní je krám a hlavně se do 2/2,5 pásma nehodí. Pořád dokola...
Bluetooth je skvělá technologie pro handsfree a nenáročné datové aplikace, ale používat to na sluchátka pokud mi jde o kvalitní poslech hudby to mi hlava nebere. Pokud ti ale jde o nějaký "rytmus do kapsy" a kvalita není prioritou tak si to klidně kup. Které konkrétně ti neporadím protože ta sluchátka neznám a bohužel ani dle vnějších znaků nelze kvalitu byť jen ani odhadnout. Doporučuju zajít do obchodu se sluchátky (jsou takové) a poslechnout si je.
Výhoda je že při použití se zařízením, které BT umí nativně (např mobily) se vynechá několikanásobný převod AD/DA. Radiová sluchátka zase mohou být rušena pokud je to přenos analogový a opět degradace kvality. Prostě nejlepší je přenos zvuku je kabelem. Pokud někdo nechce kabel tak se musí smířit s degradací kvality.
Prostě BT sluchátka jsou pro někoho, komu nejde o kvalitu ale o telefonovování nebo jen prostě o to že tam má nějaký zvuk. Podobná situace jako když si na chatě, pustíš si nějaký starý tranzistorák a neřešíš že to není HiFi.
Väčšinou počúvam mp3. Pri akom bitrate stratu na bluetooth nespoznám?
Ospravedlňujem sa, som pozadu. Ako si prišiel k tým 10Mbps? CD vzorkuje fr. 44,1kHz=44100Hz. Sampling je 16-bit a prenášajú sa dva kanály (stereo). Čiže 44100x16x2=1411200bit/s a to som sa dopustil chýb (joint stereo). Ale je dosť možné, že som mimo.
- tomasjedno
http://www.bsacoustic.sk/vysokotonove-r ... i/25dt02r/
Že by si v BS nějak moc lámali hlavu s výhybkou tomu moc nevěřím, ale můžeš se jich zkusit zeptat. Nebo se zkusit zeptat majitele. Já bych se na to ale vykašlal protože nevěřím že by to hrálo dobře. Jednak ARN5614 bych pro samostatný poslech bez subu dal větší objem (od oka tak 12-14 litrů), jednak bych mu dopřál nějaký pořádný výškáč se kterým by mohl rozumně fungovat (cořž tento není, to je tak do nějakého mini dvoupásma nebo do ojebaného třípásma). Byl bych to pouze v případě, že by se mi/ti ta ozvučnice jo líbila (mě se tedy nelíbí jak esteticky, tak technicky - nemá sražené hrany, bude tam mraky difrakcí), že bys byl ochotný si hrát s výměnou výškáče (což je u tebe problém) a že bys to provozoval buď se subem nebo by ti nevadilo méně basů.
Tak si to přeber.
Pokud nejsi línej si trochu pohrát s čelní stěnou aby to nějak vypadalo (trocha tmelu, šmirglu a barvy tě nezabije) tak si kup tohle a já ti řeknu co s tím máš dělat aby to hrálo:
http://elektro.bazos.sk/inzerat/2480150 ... 067-33.php
Chce za to 15€ ale myslím že bys prodejce mohl zkusit zmačknout na méně, tyhle bedny totiž na odbyt moc nejdou protože v origo stavu bez úprav jednak blbě vypadají, jednak blbě hrajou. Ale dá se jim hodně pomoci pokud nebudeš líný! Zázrak to nebude (co by také člověk nechtěl za ty prachy), ale jako takové nejzákladnější možné ozvučení se to použít dá. Chce to však větší dálku při poslechu, není to moc vhodné poslouchat úplně totálně zblízka na stole.
O tie Tesly som sa tiež snažil, ale cesta cca 100km by vyšla drahšie, než tie bedne.
Asi tomu dám čas a kúpim nejaké stĺpaky. Tieto napr. mi pripadajú zaujímavo.
Nerad bych těmto sloupkům dělal špatné jméno jelikož jsem je neslyšel a ta kombinace čistě teoreticky fungovat může, po zkušenostech s jinými výrobky nesoucími stejné jméno výrobce však pochybuji že by si zrovna v tomhle konkrétním a jediném případě dali nějak záležet na seriozním a komplexním návrhu.
Tak si ty bedny nech poslat poštou ne? Já jsem shodou okolností přesně tyhle bedny před časem prodával, posílal jsem je poštou a jestli dobře pamatuju stálo mě to asi 180Kč. Na těch bednách je celkem dost práce, ale mají pěknou dýhu a dají se koupit velmi levně. To je ostatně jediný důvod proč jsem ti je doporučoval - protože vím že si škudlínek a za nevelký peníz se z nich dá vyrazit něco, co alespoň trochu hraje. Prostě to nejzákladnější a nejlevnější možné ozvučení. Stačí jen dát mechanicky dopořádku to ošklivé čelo, dát nový terminál, přetěsnit bednu, vytlumit, dát nové těsnění pod reproduktory, novou výhybku a hraje to.