formatovanie chybného hdd
Moderátor: Moderátoři
To bych pak mohl psát k cenám 2,5" HDD. 1 TB WD stoj pak 19 stovek a 160 GB PATA už není ani v nabídce. Asi to bude dávno, co byl koupený.
Nakoniec som pouzil prave HDD regenerator. Ten zacal na zaciatku disku klasicky hadzat a regenerovat jeden sektor chybny za druhym a tusim ich napocital celkom cez 200. To bolo prvych 10 GB z disku a po nich uz program nevykazoval ziadne chybne sektory tak som ho predcasne ukoncil po 50%( dalsich cca 250 GB) kontroly disku. Este raz som spustil program aby kontroloval disk od zaciatku a na moje prekvapenie z tych 200 najdenych chyb z prvej kontroly sa uz neobjavil ani jeden chybny sektor aj ked asi 2-3 krat sa pocitanie sektorov na zaciatku podozrivo zabrzdilo. Potom som uz len disk na novo sformatoval a nahodil nan novy system. Do tejto doby (su tomu asi 3 mesiace) sa znamemu s dikom nic neobvykle nedeje aj ked som mu odporucal, ze uz nemoze disk povazovat za spolohlivy. Este pripomeniem, ze som pred tym skusal ozivit disk pomocou viacrych utilit na "opravu" sektorov ktore su sucastou HBCD. Ani jeden nepomol a nic s diskom nespravil resp. ho ani nevedel rozpoznat.
Tentokrat som mal asi opat stastie ale musim niektorym opat vyvratit tvrdenie, ze tento program uz s novymi velkymi diskami nic nespravi. Ja mam teda inu skusenost....
rnbw píše:Pri 200 vadnych sektoroch by som ten disk uz na nic dolezite nepouzival. Budu sa vytvarat dalsie, pravdepodobne je platna fyzicky poskodena.
To som mu samozrejme s dostatocnym dorazom odporucil, aby si na disk neodkladal nic dolezite a este som mu urobil kompletny obraz (zalohu) systemu, keby nieco. Bolo evidentne ze disk bol poskodeny len na uplnom zaciatku zhruba nejakych 10 GB, lebo viac krat som kontroloval disk na ostanych miestach inde disk nemal problemy. Inak bol to pomerne novy notebook, ktory je este aj v zaruke ale on potreboval s tym nieco rychlo robit aby dlho necakal na reklamaciu. Su nastastie aj chyby s diskami, ktore vie ten program jednoducho mozno nie na dlho opravit...
akurát teraz dokončilo skenovanie hdd, nevyzerá to dosť pekne, nečudujte sa že to tak pomaly skenovalo, mam pomalú redukciu z usb na pata
rozmýšľam či nevytvorím nejako particiu mimo tých vadných sektorov pripadne tam kde je ich len zriedka, ešte chcem prejsť hdd cez regenerator a potom opäť urobiť scan
- Přílohy
-
HDTune_Error_Scan_WDC_WD1600BEVE-00A0HT0.png- (20.71 KiB) Staženo 50 x
Kdyby to byl 3,5" harddisk, tak by se to dalo spravit.
Nákup nového a kvalitního disku, se Vám jistě vypaltí!
Barbare!Otkundes píše:mechanicky zničte, třeba kladivem...
Když už ničit takový zázrak techniky, tak alespoň civilizovaně. Hezky opatrně rozšoubovat na prvočinitele a přiučit se o jeho konstrukci.
Co když není vadná plotna, ale hlava???
Pak by stačilo vyměnit sestavu hlav za jinou.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)