Sharp WQ-T202, vstup pro MP3

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Radomil4

Sharp WQ-T202, vstup pro MP3

#1 Příspěvek od Radomil4 »

Dobry den,chtel bych vyuzit sve stare radio na prehravani hudby z MP3(audio vstup) lze pouzit i adapter ve forme kazety,ale ja nemam na zahrade el.energii a baterie nevydrzi kdyz je v provozu kazetova mech.Lze se tedy nekde napojit abych vyuzil vestaveny zesak

Dekuji za veskere rady
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

Jaké je to rádio, má alespoň nějaký vstup, LINE, AUX, MIC apod ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Radomil4

#3 Příspěvek od Radomil4 »

Je zde jeden výstup nebo vstup to nevím a je označen Phones a přepínač A,B,C
Přílohy
Sharp_WQ-T202-2.jpg
(91.23 KiB) Staženo 180 x
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

Phones to bude výstup na sluchátka, zkus tam zapojit nějaké, nejspíš jack Φ 3.5 mm stereo o uslyšíš jestli hrají. Tento konektor půjde po odpojení využít pro přívod audio signálu z externího zdroje, napojíš pak k dalšímu zesílení na potenciometr regulace hlasitosti (Volume) musel bych vidět schéma zapojení, může být trochu jinak. Aparát hezký, rozvrtat škoda.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
procesor

#5 Příspěvek od procesor »

Odpojiť AM detektor stredných vĺn. Pôvodne sa ten istý signál posiela do L,R kanálu. To rozdeliť a pripojiť cez už spomínaný konektor PHone stereo signál z MP3.
Radomil4

#6 Příspěvek od Radomil4 »

Nejsem zas tak znalý v těchto věcech,ale pokud mi to někdo poznačí do schématu tak mi to pomůže,schéma mám ,ale je moc velké a nejde odeslat
konosuke

#7 Příspěvek od konosuke »

V nouzi ten kazetový adaptér a odpojit pohonný motorek mechaniky aby necucal energii z baterii, jednoduché ale účinné jako v cívkáči Tesla B73 který běžel provizórně jako zesík a motor se pro úsporu vypínal.
Radomil4

#8 Příspěvek od Radomil4 »

I toto je možnost,ale spíše bych ze směřoval na zapojení přímo jak bylo zde již navrženo ono to přece jenom půjde ten signál přímo a nebude se zpracovávat přes hlavu což může mít za následek zhoršení zvuku
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Pošli mi na mail z mýho profilu to schéma, oskenovat ho snad dokážeš? Já tam vyznačím, kam se napojíš - u těchhle "jezevčíků" je to poměrně jednoduchá úprava. Můžeš dokonce učunit jednoduchou úpravu, kterou vyřadíš motorek kazeťáku, ale na to už bys musel obcházet další části zapojení. Myslím že bude stačit to napojení místo nf signálu z AM části tuneru.

P.S. - ten Jack na sluchátka neodpojuj, je přes něj taženej signál do repráků - po zastrčení konektoru od sluchátek se repráky odpojujou a bylo by zbytečný rejpat se až tak daleko v desce. Mnohem jednodušší bude někam na příhodný místo do zadní stěny vyvrtat dírku a do ní převlečnou matičkou uchytit nebo vlepit panelovou "samičku" Jack 3,5mm stereo - dá se koupit třeba v GESu. Dostaneš tak skoro plnohodnotnej "AUX" vstup...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
serviceman

#10 Příspěvek od serviceman »

Dosud nebyla řeč o tom, jaký je na zahradě zdroj té MP3?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
ZVUK2000

#11 Příspěvek od ZVUK2000 »

Pokud nechceš vrtat do RMG. Použij TRANSMITTER.
Radomil4

#12 Příspěvek od Radomil4 »

Tak jsem nakonec zabádal a vyřešil připojení MP3 takto: Našel jsem si spínání mechaniky přes tlačítko play kde jsem využil pouze spínání bez motorku a následně na přepínači tape/radio jsem se napojil na GND/L/R/Tape vstup pro MP3 a je to.Jinak děkuji všem za rady
alesdzuzi

#13 Příspěvek od alesdzuzi »

Chci se jen zepata, jestli nahodou nemate nekdo schmatko zapojeni na nento magnetak? Dik
jardavysocina

#14 Příspěvek od jardavysocina »

Zdravím, tak jsem na půdě našel taky toto , jelikož jsem potřeboval něco na poslouchání , tak jsem to zapnul a ono to hraje, jen chybí anténa a tak jsem tam dal kus drátu . Až za pár dní jsem si řekl , že odlepím samolepky a najednou vidím , že je to dvojče a má jen jeden šuplík a pásky za sebou .
Sem tam tomu nehraje jeden reprák a to asi bude tím výstupem na sluchátka . Chtěl jsem na to zapojit bedýnky , jen nevím, jakou mají repráky impedanci . Ten přepínač na fotce má jakou funkci ?

Jarda
Přílohy
04_cr.jpg
(263.85 KiB) Staženo 141 x
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

Nejčastěji to byl tzv. BEAT CANCEL, čili přeladění frekvence oscilátoru předmagnetizace, aby harmonické nevytvářely interference při příjmu AM.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“