a co infrazvuk, moc se neřeší, zažil jsem v sousedství jedné výrobní haly že uvnitř v pohodě ale venku do pěti minut rozbolela hlava. Později museli právě kvůli infrazvuku, dělat stavební úpravy.
Zdravím a děkuji za ohlasy. Tak trochu jsem skoupí na informace, protože, když to někde vybalím, tak na mě všichni koukají jak z jara. Tak na rovinu. Mám podezření, že mám někde na sobě nějaký aktivní čip, který vysílá a přijímá signál na nízkých frekvencích a to velmi nízkých. Pod 1MHz. A ke všemu mám pocit, že se občas ta frekvence mění. Nějaký druh jak to říci. Kamufláže. Co byste mi poradili? Jak si ověřit mou domněnku a jak zjistit, přibližné umístění a popř. frekvenci/e na kterých vysílá a přijímá. Jen chci podotknout, že se nejedná o RFID čip.
Proto jsem psal, že se nejedná o RFID čip. Počítám, že veterináři používají nějaký detektor, který je kalibrovaný na danou frekvenci, na kterou je RFID čip dělaný. Psal jsem, že frekvence je podle mě proměnlivá.
Člověče, a máš představu, kdy a jak se to do tebe dostalo? Kde to bere energii na svou funkci? A taky, odkud se bere to vysílání určené pro tvůj přijímač?
Asi se zavřít na nějakou dobu do faradayovy klece s panoramatickým přijímačem a doufat, že je vysílač čas od času sám aktivní. Jak jsi přišel na to, že je to pod 1MHz?
to termit256: Myslíš, že tak malou součástku detektor kovu nalezne? Už jsem se o tomto tématu bavil a zkoušel. To je marné. Rámové nebo ruční detektory kovu nemají šanci.
serviceman: a kde vzít faradayovu klec a co je to vlastně ten panoramatický přijímač? Ono je faradayova klec a faradayova klec.
Podle mě by bylo něco podobného technicky velmi náročné jak na získávání energie pro vysílání tak na sledování. Tedy by to bylo i velmi drahé. I "štěnice" dnešních estébáků mají omezenou životnost pokud nejsou napájený externě a snímač musí být do několika desítek až stovek metrů. Dále i takový vysílač aby měl smysl musí nasbírat nějaká data-snímat zvuk. Nevm ale zdá se mi to v podobě jaký popisuješ velmi nepravděpodobné.
Existují věcičky, které se napájí příchozí frekvencí nebo pohybem těla. Nebo změnou teplot v lidském těle. Velmi nepravděpodobné. Před pár lety jsme telefonovali z budek a teď má i 5 leté dítě mobilní telefon. Co ti na to mám říct.