titan-vlastni zkusenost

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od forbidden »

Taky mám švýcarský titanový hodinky, nechce se mi věřit, že by to byl jen povlak. Oproti podobnýmu modelu z oceli jsou asi o polovinu lehčí. Takže by to musel být tak leda hliník s povlakem, nebo něco jinýho lehkýho. Škrábanců už pár mají a na jinej materiál jsem se zatím nedostal. Možná nějaký levný krámy jsou jen s povlakem.
Mám i titanovej SPORK, je to úplně stejnej materiál, viděl jsem i kamarádovo titanový lezecký vybavení. Takže nemyslím, že je to zas tak vzácnej materiál.
Jodr

#17 Příspěvek od Jodr »

p32 píše:Jo, brýlím z titanu bych věřil. :lol:

Nevím proč ten sarkasmus, pokud jsi obroučky brýlí z titanu neviděl, neznamená, že neexistují... Výřez printscreenu z katalogu, kde je nabídka jen jedné z firem - 64 modelů z titanu - ceny jsem pro jistotu vymazal. Jednak jsou nabídkové pro obchodníky a druhak by se někomu mohlo udělat nevolno. A že je to skutečně titan, na to vem jed.
Přílohy
Obroučky Titan .jpg
(176.25 KiB) Staženo 100 x
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Jakej sarkasmus, sám mám brýle z titanu. Jen si matně pamatuji, že jsem za ně platil přes 7 TKč.
Úsměv byl proto, že na hodinky z titanu bych opravdu moc nevěřil, takže úsměvné je oponovat výrobkem, který má toho titanu pro sebe nutného opravdu málo. Asi 10 let jsem měl kancelář vedle firmy, co titanuje vše a ten výběr je dost zajímavý. Určitě nejde o distribuci titanu jako takového, ale výrobků s povlakem titanu. Také si jako "normální chudý Čech" budeš kupovat pozlacené hodinky a ne celé ze zlata a přitom jezdit šalinou. No, a ti co na to mají za plnou cenu, tak ti sem z nějakého důvodu nechodí. :lol:
Olchor

#19 Příspěvek od Olchor »

On ten titan není zas tak drahý matroš. Titanový ešus stojí cca 1500kč. A není to jen povrchovka. Jde hlavně o to, že se blbě zpracovává.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

No právě proto raději dělají tu povrchovku.
pepik9

#21 Příspěvek od pepik9 »

Něco o výrobě lopatek z titanu bylo nedávno v tv, jestli je to ono.
weed_smoker

#22 Příspěvek od weed_smoker »

Nevim,kde sehnat kus titanovýho drátu (10cm),stačí Ø5mm.Jestli je teda vhodnej jako čidlo hladiny chladící kapaliny(voda,fridex) v nádrži.
Olchor

#23 Příspěvek od Olchor »

Na to je titan asi zbytečný přepych. Dal bych tam nerez, drát se dá koupit ve svářecích potřebách jako elektroda.
tomasjedno

#24 Příspěvek od tomasjedno »

V případě potřeby většího průměru nerez třeba tady
http://www.akros.cz/tyce-kruhove-tazene ... 4305/prod/

p32 píše:...Také si jako "normální chudý Čech" budeš kupovat pozlacené hodinky a ne celé ze zlata a přitom jezdit šalinou. No, a ti co na to mají za plnou cenu, tak ti sem z nějakého důvodu nechodí. :lol:
Aby ses nepletl :-)
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Že by ? :lol:
Já odložil hodinky, když začly mobily.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Habesan »

Já o vyzkoušení Titanu už léta uvažuju. Pokud by někdo nějaký odřezek mohl nabídnout, mám zájem.
Jaké by z toho byly např.: klíče na šestihranné matice (13/17) ???
Srovnatelně pevné jako (dle třídy oceli) ocelové, ale lehčí?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
PixelOrgy

#27 Příspěvek od PixelOrgy »

Jako ty bryle zas o moc drazsi nejsou. Ja mam "obycejny", zadnej titan, a stejen to stalo 4.5kkc. Jestli jsou titanovy lehci a rekl bych o dost pevnejsi, za 2.5k navic proc ne...navic je to vec, ktera se nekupuje 2x rocne - az na nektere jedince, kteri radeji z toho duvodu presli na cocky :lol: :lol:
dj_Paul

#28 Příspěvek od dj_Paul »

Mohu Vám titan Grade 2 a 6 nabídnout jako zbytky, jedná se o tyče o průměru 50-200mm v délkách 15mm, záleží, co se zrovna namane

Jinak titan je cca o polovinu lehčí než nerez
Boro
Provokatér
Provokatér

#29 Příspěvek od Boro »

Habesan,sorry,myslel sem na tebe ale u nas mame asi 200 kg odpadu z titanu ale jsou to jak bych to nazval guloidy,duta koule ,prumer plechu 3-4 mm,dnes sem do toho maznul kovovou tyci,jestli to je tak meky jak typci pisou a sotva sem uhnul,sory fakt to nejde rezat,pilit,tavit a to tu mame technologie.Vysledek by byl takovej neurcitej tvar ,prohnutej,s namahou...mozna casem a postovne,to by bylo nejvic.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Habesan »

dj_Paul Tvoje nabídka vypadá zajímavě, máš SZ.
Zběžně jsem si vyhledal výkupní cenu Titanu, je stejně ubohá jako Nerez, a nižší než u některých slitin Hliníku.

Boro Nějakou technologií to vyrobit museli. Jestli je to srovnatelný s 2,66... krát silnějším plechem z oceli, jak píše GeorgeB, tak to není nezničitelný
A co těm vyřazenejm "naběračkám" vlastně je???
Jsou děravý?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“