Polarita repro
Moderátor: Moderátoři
DELONG píše:To to ti nepomôže?
Díkec, ten historický pramen, to je paráda. Ještě tu mám starou demo pásku Stilon/Agfa pozůstalost z příslušenství polského magiče Unitra stereo a tam je zaznamenaný test se správnou a také záměrně obrácenou polaritou, je to prej slyšet...nahráno na 19.05 cm/s, na Tesla B116A by to mělo jít přečíst, oba stroje byly 1/4 stopé.
Dodatek: tady jsem k tomu našel bližší info.
Autor: sinclair Zaslal: po listopad 16, 2009 5:41 pm Předmět:
V časopise KTE 1/1993 vyšel kompletní návod na tester polarity audiosignálu a jakékoli přenosové cesty. Základem je generátor pulsů s 555, který má buď výstup na reproduktorek /pro fázování mikrofonů/, nebo linkový výstup ve fázi či v protifázi. Přijímač-vyhodnocovací část obsahuje elektretový mikrofon a linkový vstup plus dva monostabiláky s výstupy na led, z nichž jeden je napájen přes fázovací článek 180°. Jednoduchý a účinný.
http://sweb.cz/servisdok/Testerfaze.pdf
Je to trochu nepovedený sken ještě z doby, kdy jsem měl fakt blbý skener. Jasně z toho ale vysvítá princip, desky tuším dodává hotové Buček Brno.
Ten odkaz ale už není aktivní!!!
mi-ro píše:V časopise KTE 1/1993 vyšel kompletní návod na tester polarity audiosignálu a jakékoli přenosové cesty. Základem je generátor pulsů s 555, který má buď výstup na reproduktorek /pro fázování mikrofonů/, nebo linkový výstup ve fázi či v protifázi. Přijímač-vyhodnocovací část obsahuje elektretový mikrofon a linkový vstup plus dva monostabiláky s výstupy na led, z nichž jeden je napájen přes fázovací článek 180°. Jednoduchý a účinný
je to tady:
http://leteckaposta.cz/426546298
konosuke píše:Mají být v sestavě sfázovány, že. Když dám kladný (+) pól tužkové baterie
na červený bod repráku membrána má jít ven nebo dovnitř ? Promiňte školáckou otázku ale ani v literatuře a názorech nepanuje jednotnost. Možností jsou dvě...
Možnost je jen JEDNA!!!! a je tam shoda u všech repro. Platí to co zde psali ostaní, že se membrána vychýlí ven. Tím se řídí i výrobci měřicích přístrojů pro repro. Doma mám tento a je zajímavé že díky němu jsem zjistil že 5-8% výškáčů má chybně zapojenou cívku
- Přílohy
-
tester polarity repro.jpg- (45.67 KiB) Staženo 89 x
Správné nafázování repro v soustavách je věc jiná. Podle výhybky, umístění měničů a dalších okolností může být kterýkoliv zdánlivě přefázovaný vůči basáku, pokud to je pro výsledek výhodné.