Monitor LG flatron L1717S-GN, nenastartuje
Moderátor: Moderátoři
Monitor LG flatron L1717S-GN, nenastartuje
Mám trochu podezření na příliš velký odběr grafické deský, naměřil jsem 420mA při power on a 0,1mA ve standby. Věděl by někdo kolik by ten odběr měl být? Nebo je to ve zdroji (Lien Chang AI-0066), ale to mi moc nepříde.
- Přílohy
-
AI-0066.png- Shéma síťové části, bohužel bez měniče pro podsvícení.
- (84.93 KiB) Staženo 262 x
-
LG1717.jpg- Pohled na vnitřnosti monitoru (z netu).
- (153.88 KiB) Staženo 160 x
Zameraj sa na 12V časť - podsvietenie, pri pokuse o zapnutie ti to preťažuje zdroj. Možná príčina kondenzátory, a následok prerazený MOSFET.
Tím nemáš z 12V větve žádný odběr a napětí na ní se zvedne, zatímco na 5V odběr máš i když menší a tedy na ní není žádné napětí.
Ono se většinou porovnávají obě napětí a jak jedno vyleze je jedno že druhé je nízké a vypne se zdroj.
Normálně tedy připoj z panelu podsvicovací trubice a nech odpojený jen ten široký konektor. Jestli se podsvícení rozsvítí a napětí bude plus/mínus odpovídat pravděpodobně odešel T-Con panelu (to je ta malá destička na něm).
Taky tu mám jeden panel z LG s T-Conem ve zkratu, jenže na něm byla ještě pojistka, která se přepálila.
Jestli to naopak jen s trubicemi bude přetěžovat zdroj, tak je odpoj a místo nich připoj jen ten široký konektor, ale pak 12V větev musíš zatížit. A vyzkoušej co to udělá.
Je možné že odešla trubice, nebo kablík k ní.
Tak se žárovkou na 12Vv se mi to po cca 20s "vycukalo" a monitor naskočil, přikládám i oscilogram z 12Vv, kroužkem je označeno místo naskočení monitoru.
- Přílohy
-
SeZarovkou.jpg- (29.17 KiB) Staženo 121 x
A monitor šlape.
Mytys píše:... Nevím co je to za divnou závadu ale nemám schema k monitoru v mém případě Flatron L1730S. Nevím co má vliv na led kontrolku. Mám pouze schema zdroje co zde dodal zmije. Tak to pojede asi s odporem.
Tady máš hned tři - jen si vybrat