Nabíječka Gelového Aku
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka Gelového Aku
a potřeboval bych jí nějak nabíjet,šéf objednal napáječ NZ 12/6/500,ale to se mi nezdá to jen tak šoupnout na 12V/500mA když Aku má 6V.
Můžete mi poradit jak by to šlo co nejjednodušeji upravit aby to šlo nabíjet? (nějaké schéma atd.)
Moc dík
Zníženie nabíjacieho prúdu je možné dosiahnúť aj zaradením malého odporu na výstup stabilizátora a to tak že spätnoväzobné odpory sa pripoja až za tento sériový odpor. Potrebné hodnoty si jednoducho spočítaš.
nabíječ
tam je několik nabíječek na 6V za pár korun, určitě si vybereš.
Když se budou baterie měnit denně, tak není třeba automatika. Stačí zvolit takový proud, aby se do nejbližší výměny nestačila baterie přebít.
Re: nabíječ
jasin píše:Když se budou baterie měnit denně, tak není třeba automatika. Stačí zvolit takový proud, aby se do nejbližší výměny nestačila baterie přebít.
To však plati iba ak bude baterka každy den kompletne vybitá. Čo ak niekedy bude iba mierne vybitá?
Na výstupu nejsou zakresleny filtrační kondy asi 100M a 100k.
- Přílohy
-
P1010635.JPG- (22.12 KiB) Staženo 153 x
Nechtiac som ale následne vyšťavil gelový akumulator a viac ho nerozchodil.
Diky.
- Přílohy
-
Indikátor.jpg- (32.8 KiB) Staženo 175 x
A kutilmile - nelituju tě
S potešením využijem ponuku S.S
dlhsie zhanam schemu na zapojenie nabijacky (zdroja) a indikatora- odpojovaca baterie pri poklese napatia na baterii (gel)
jedna sa o to, ze potrebujem napajat zariadenie, ktore po vypadnuti sietoveho napatia, bude napajane z baterie - ako zaloha
zariadenie v plnej zatazi berie max 700mA - bateria je 12V/7,5Ah, aby to aspon par hodin vydrzalo
povodne napajacie trafo je 12V (a asi 15 alebo 20VA) - postacuje
takze potrebujem riesit hlavne prepnutie na bateriu pri pri vypadku (nie rele), pripadne aby to cele bolo napajane z batt, ktora sa stale dobija (s ohladom na jej zivotnost), ale aby to zapojenie bolo schopne odpojit bateriu pri poklese na hranicnu hodnotu + nejaky indikator nabitia baterie
pomozete mi ? diky