Papírová čepice má tvar rotačního kužele nebo nemá ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
radioelectrum

#106 Příspěvek od radioelectrum »

to frpr666: jeden známý mi říkal že u nich v paneláku se ozýval zvuk NOKIA TUNE, a když zjišťovali kde je mobil nakonec zjistili že to je nějaký opeřenec v kleci...
Ruprecht

#107 Příspěvek od Ruprecht »

Udaná "průměrná rychlost letadla" je vůči zemi? Nebo vůči okolnímu vzduchu? Letí po stejné trase opačným směrem nebo kolem zeměkoule dokola?
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
termit256

#108 Příspěvek od termit256 »

Je tam jen bod A a B, tedy zadna rotace.
Mame v tymu stredoskolaka, dostal ve skole podobny priklad s tim rozdilem ze se letelo z prahy do brna. Tech znamych i neznamych je opravdu hodne, zapocitaval tam mj. takove veci jako zakriveni casu a prostoru, strhavani souradne soustavy rotujimi telesy apod. Vysledkem byl naprosto sileny vyraz, jehoz spravnost pry nedokazala matikarka ani odhanout :-)
Rikal ze od te doby ma v matice pokoj a venuje se svym zalezitostem.
p32

#109 Příspěvek od p32 »

Letí stejnou rychlostí, takže doletí za stejný čas. Jaký je protivítr a kolik je v něm pasažérů, to s tím nemá nic společného. To má společného s větší nebo menší spotřebou PHM a alkoholu na palubě.
tomasjedno

#110 Příspěvek od tomasjedno »

radioelectrum píše:vyřešeno!
...Toto mi řekl jeden známý právník, když jsem se s ním po nějakém čase setkal a při kecání o všem možném jsem mu ukázal tuto úlohu.

Selský rozum nechme stranou, takhle to vychází správně právně a o to v tomto případě jde. (jak by to bylo nejspíše u případného soudu)
Á, panáček je zřejmě soudní znalec v oborech matematika, logika a odívání. Jestli to všechno studoval na plzeňských právech, tak tím by se leccos vysvětlovalo :D
frpr666

#111 Příspěvek od frpr666 »

Pro pobavení...
http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150511_145704_domaci_zt&razeni=time&strana=2
Dobrý den.

Na úvod moje bývalá profese - 37 let jsem pracoval v podniku Tonak, který vyrábí pokrývky hlavy (jinak též čepice). Posledních asi 10 let ve funkci vedoucího výroby.

Čepice mohou mít i velice neobvyklé tvary - zadejte například do vyhledávače googlu termín "neobvyklé tvary čepic" a podívejte se na výsledek u obrázků.

Jestliže vyjdu ze zadání, kde se uvádí, že čepice má tvar rotačního kužele, měla by tedy mít tvar tohoto rotačního kužele. Včetně podstavy.

Ale pak je v zadání úlohy chyba.

V technologickém postupu je uvedeno "Po straně je slepena lepicí páskou... "

To znamená že je slepen pouze kornout a dno nebo podstava vlepená není. Zbývající vystřižený papírový kotouček bude nejspíše pro odběratele k čepici volně přiložen a může být po přejímce zboží před prodejem zlikvidován.

Materiálové a mzdové náklady na výrobu čepice jsou samozřejmě propočítány včetně výroby podstavy...

Podle mě byl požadavek (zákazníka) zadán jednoznačně:-)
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od jiriS »

p32 to má správně, jde o PRŮMĚRNOU rychlost v obou případech, tedy čas doletu je shodný.
Pikantní na případu ale je, že to profesor nedokázal pochopit (šlo o dálkové studium pro dospělé). Zadal prostě špatně příklad, snažil se o výpočty s použitím přímé a nepřímé úměry.
Nutn ale podotknout, že nešlo o technickou školu, nýbrž ekonomicku..
No, sedmdesátá léta, v době normalizace.
Jirka
frpr666

#113 Příspěvek od frpr666 »

Papírová čepice má tvar rotačního kužele.
Praktické cvičení.
Přílohy
cepice5.jpg
cermat cepice
(66.3 KiB) Staženo 25 x
mtajovsky

#114 Příspěvek od mtajovsky »

A teď to udělejte s průměrem podstavy a délkou povrchové úsečky v jiném poměru, než 1:1. Například průměr podstavy je 10 cm a délky površky je 15 cm.
tomasjedno

#115 Příspěvek od tomasjedno »

frpr666 píše:Papírová čepice má tvar rotačního kužele.
Praktické cvičení.
A je to čepice?
p32

#116 Příspěvek od p32 »

Proč se ptáš ? On neví, co je to čepice. Proto se ptej, jestli ví co je čepice. :lol:
p32

#117 Příspěvek od p32 »

jiriS píše:p32 to má správně,

Díky, konečně první jednička od první tříidy. :lol:
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od jiriS »

Moje první známka, co jsem kdy dal :D

Je zajímavé, kolik možností se otevírá při správném a jednoznačném zadání, natož když zadání je nesprávně sestavené.

http://www.abeceda.xyz/kultura/archeo-r ... ucitelovy/[/u][/url]
p32

#119 Příspěvek od p32 »

Kdysi v šesté třídě ZŠ nám dávali v matyce příklad:
Za jak dlouho se uvaří 5 vajec natvrdo, když jedno se uvaří za 5 minut ? :lol:
Schválně, kdo ví (ne, že uhádne) odpověď ?
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od jiriS »

Kolik vajec se vejde do kastrůlku? :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“