Pomoc s naprogramováním BIOSu do flash
Moderátor: Moderátoři
Pomoc s naprogramováním BIOSu do flash
Flashoval jsem z BIOSu tovární utilitou, z flash přívěsku 0,5GByte formátovanýho na FAT32, PC byl na UPSce - žádnej výpadek nehrozil a ani nebyl. Přesto deska dělá mrtvýho brouka. Utilitu BiosCrash Free tahle deska podporuje akorát ve verzi 1 (boot z floppy), tu už bohužel nemám, verzi 2 (floppy/CD) podporujou až desky řady P5x a novější.
Nenašel by se mezi členy Bastlírny někdo, kdo by byl schopen mi naprogramovat tu BIOSovou flashku - viz obrázek? Dump do ní bych dodal, je koneckonců ke stažení na ofiko stránce ASUSu jako BIOS 1701 nebo 1703, problém je že nikdo známej v mým okolí nemá programátor hardwarově i softwarově podporující tyhle paměti...
- Přílohy
-
asus-m2n-e bios-flash.jpg- (72.66 KiB) Staženo 122 x
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Sice vím, že když něco není rozbitý, tak se do toho nevrtá, ale já většinou flashuju novou verzi automaticky, kvůli opravě chyb atd... Za celou dobu jsem umrtvil jen jedinou desku, nějaký starý Pentium asi před 18-ti lety.
K metodě flash z klíčenky - modernějších desek už jsem taky přeflashoval několik, VŽDYCKY z flash paměti přes USB - a žádnej záhryz, tahle je nejstarší u který jsem to dělal - a zároveň taky jedna z nejstarších, která flash přes USB podporuje. Přitom nevidím rozdíl mezi flashem z floppy napojený na USB a přímo pevnou flash pamětí USB - Součku, dokážeš mi vysvětlit, jakej je mezi nima pro tu flashovanou desku rozdíl kromě indikovaný kapacity? Desku H87 Plus jsem vloni v září flashoval z funglovky 16GB klíčenky (zrovna jsem neměl po ruce jinou, menší) - a taky bez závad.
- pocitujlasku
Je dost mozne, ze po flashnuti nasledoval soft restart (tam bios takmer nic neriesi, vyuziva sa to, ze uz je natiahnuty v pamati), ked sa vypol a zapol, tak uz kontroloval konfiguraciu a tam mohol nastat problem v ulozenych datach, ze sa snazi nacitat konfig pre starsiu verziu, ktora ale moze mat odlisnu strukturu ako nova.
Přikládám fotku tý konkrétní flash, co je na desce:
- Přílohy
-
BIOS flash.JPG- (285.79 KiB) Staženo 104 x