Jak udělat další vývod na vodovodním potrubí v kuchyni?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
makino

#16 Příspěvek od makino »

Inštalatéři jsou hovada.....
Netreba hádzať všetkých do jedného vreca podľa povolania, v každej profesii sa nájdu hovadá od upratovačky po riaditeľa alebo od lopaťáka po profesora.
Pravdou ale je, že zohnať odborníka hlavne na murárske, obkladačské a pod práce je čoraz ťažšie.
cechpk

#17 Příspěvek od cechpk »

V každém oboru se najde živnostník dělník který prostě přežívá a těží s důvěřivosti druhých. Měl jsem možnost být účastníkem na elektropracích při výstavbě nákupního komplexu v Opavě tuším že Silesia se to nazývá ale neberte to jako reklamu.
To co dokázali někteří subdodavatelé předvést za vrchol svého umu to by jste se nestačili divit a to byli odborníci tedy všude se oháněli dlouholetou praxí.
Ale zpět k instalatérům v naší obci je instalatér který nepotřebuje reklamu je spolehlivý základní materiál vždy při sobě provede práci precizně čistě poradí aniž by se chtěl nějak obohatit.
Mám ověřeno že ti nejlepší u nejlepších jsou ti o kterých není moc slyšet tím myslím různé letáky a podobně....
PavelFF

#18 Příspěvek od PavelFF »

Pro informaci a jako poděkovaní poradcům přikládám foto rozšíření o nový vývod pro zahradní hadici. Zvolil jsem řešení s T-kusem. Nejtěžší bylo vyšroubovat původní roháček a neurvat při tom plastovou nástěnku. Pak už to bylo jednoduché, zatím nic nekape.

I minule mi na zahradě nejvíc potíží dělalo rozšroubovat starý koudelí utěsněný spoj. Točilo se to, co jsem nechtěl aby se točilo(vložka) a naopak. Nakonec to skončilo totání destrukcí kohoutu. Jak jsem ho chtěl pořádně uchopit, tak se nějak promáčkl. Pak se nakonec přerval a závit zůstal v trubce. Pak jsem ho musel odvrtat a oddlabat. Ale aspoň jsem nezničil ostatní trubky.
Přílohy
Rozdvojka na vodovodní trubce.jpg
(208.55 KiB) Staženo 51 x
fredis

#19 Příspěvek od fredis »

Pěkný, jak od profíka!
vladom

#20 Příspěvek od vladom »

Kolik to dá práce bastlíři uspokojit manželku. :D Ale pochvala, vyřešil jsi to super.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Ještě místo závitu jsi mohl dát bajonet. :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jenys »

Tak vidíš, jak jsi to pěkně zvládl a krom problému s odšroubováním to bylo dobré. Dávám Ti velikou pochvalu, nejen za tu dobře odvedenou práci, ale i za odvahu se do toho pustit sám. Hezký večer Jenys :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Hlavně jestli ti nástěnka za ty 2 šrouby dostatečně drží. Pokud někdo třeba cukne nebo klopejtne přes natlakovanou hadici, chová se jako kus klacku s kterým se to může celý ulomit a potopa. Já jsem takhle zlomil venkovní mosaznej ventil co čuměl ze zdi pro zalejvací hadici. Ale v lomu byl nějakej lunkr a nebo načatej od předešlýho zamrznutí.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jenys »

Celeron píše:Hlavně jestli ti nástěnka za ty 2 šrouby dostatečně drží. Pokud někdo třeba cukne nebo klopejtne přes natlakovanou hadici, chová se jako kus klacku s kterým se to může celý ulomit a potopa. Já jsem takhle zlomil venkovní mosaznej ventil co čuměl ze zdi pro zalejvací hadici. Ale v lomu byl nějakej lunkr a nebo načatej od předešlýho zamrznutí.

Z toho bych neměl strach, ty trubky jsou dost pevné a pružné a ta nástěnka je vidět, že je přišroubovaná dobře. Jen mám strach, že se tu rozvine zase dlouhá debata, jak je tento způsob napojení hadice nebezpečný a co všechno se může stát. Ano, stát se může ledacos, ale to může i spadnout letadlo na ten dům. Tak prosím nespouštějte zde lavinu možných katastrof. Děkuji Jenys :?
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
p32

#25 Příspěvek od p32 »

:lol:
PavelFF

#26 Příspěvek od PavelFF »

Momentálně mi naštěstí vytržení ani zaplavení asi měsíc nehrozí, neboť ten natahovací předražený zázrak(hadice) tekl kolem přírub a je na reklamaci. Takže mám zatím klid. Horší bude, až hadici vymění. Známým ,kteří celou akci nechtěně zavinili,prý hadice praskla "až" po třech letech,což asi trochu vylepšili. Obvyklá norma bývá podle recenzí prasknutí od dvou minut do dvou měsíců po zapojení. Ale to píšou o těch nejlevnějších.
Nu co, až to praskne, tak to praskne. Pocit morálního vítězství při sdělování "Vidíš, říkal jsem hned, že ten šmejd nemáme pořizovat." je k nezaplacení.:-)
Bernard

#27 Příspěvek od Bernard »

Třeba by tomu pomohl nějaký omezovač tlaku vody. Když už ses u toho tolik nahrbil, zdá se "vidíš, já to říkal" jako draze vykoupené zadostučinění. :wink:
PavelFF

#28 Příspěvek od PavelFF »

To je těžké. Třeba to nakonec bude dobrá věc usnadňující práci. Musím připustit,že motorem změn je u nás žena a že jí nakonec ve většině případů dám po čase(alespoň v duchu) zapravdu. Kdyby to záleželo na mně, měli bychom tak trochu holobyt.
Peníze to zas tak strašné nestálo, za pokus to stojí. Co když bude mít (zase) pravdu.

Omezovač tlaku - to funguje dobře? I když není odběr vody? Princip hadice je , že čím větší tlak, tím víc se prodlouží, ale taky napěchuje do textilního obalu a dřív někde praskne. A taky to stříká moc prudce, což je dobré na mytí auta ale ne na zalévání kytek v květináčích. Takže o něco menší tlak by se hodil.
Bernard

#29 Příspěvek od Bernard »

Taky mám doma takovej motor, téměř perpetuum mobile. :D
Ten omezovač působí i při nulovém průtoku.
http://www.p-plant.cz/kestazeni/ghr_drv/regulatory.pdf
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“