Identifikace zdroje - vyřešeno

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Achab

Identifikace zdroje - vyřešeno

#1 Příspěvek od Achab »

Nezná někdo tento regulovatelný střídavý zdroj? Je to pravděpodobně jenom regulační trafo, výroba 100% NDR. Můžu ho levně koupit, dostal jsem jenom tuto mizernou fotku a popis typu na přístroji není údajně čitelný.
Přílohy
Zdroj.jpg
(6.06 KiB) Staženo 144 x
Naposledy upravil(a) Achab dne 12 lis 2015, 19:34, celkem upraveno 1 x.
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Ten knoflík je moc malej na nějaký ručně ovládaný autotrafo, u nich býval volant aspoň 20 cm v průměru, protože sběrač měl na vinytí docela mechanický odpor. Možná to bude motorově ovládaný autotrafo. To znamená nějaká ovládací elektronika v dovíjakým stavu.
Něco podobnýho japonskýho mě kdysi nechal Hill. Suprová věc, po zapnutí zařízení motor nažene běžec trafa asi na polovinu výstupního napětí a po zjištění odběru na výstupu asi za 1sekundu najede na plný napětí, něco jako soft-start. Pokud se mění vstupní napětí a nebo odběr, motorový autotrafo courá sem a tam a doregulovává výstupní napětí na asi +- 2% tolerance. Bohužel to má vstup 220 a výstup 80-130V nastavitelnej potenciometrem. Nojo, japonský mašiny na 110V...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
helios

#3 Příspěvek od helios »

Poznám, a pri práci ho aj často používam. Je to regulačný a oddeľovací transformátor LTS002, výroba DDR. Sú to vlastne dva trafáky v jednej bedni, jeden je oddeľovací 1:1, druhý regulačný 0 až 250V. Dobrá vecička...
http://www.radiomuseum.org/r/messge_zwo ... 002lt.html
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Já mám chorvatský autotrafo/oddělovák, knoflík má asi 4cm v průměru. A točit s tím jde lehko. Tak z toho bych zas tak moc nevyvozoval.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Pokud to je takhle jednoduchý autotrafo a navíc oddělovací trafo, tak Achabe určitě ber. Hodí se to na spoustu věcí při opravách a bastlení.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Je to asi LSS010 v modernějším provedení, nebo jeho slabší brácha. Pokud LSS010, je to jenom autotrafo + asi tepelný jistič + pojistka a měřáky, ale oddělovací trafo by tam snad vlezlo. Nejspíš slabší verze obsahují oddělovák.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Helios - dík, to je ono. :prst: Potřeboval jsem zjistit přesnější údaje abych nekupoval zajíce v pytli. Mám dojem že za 600kč se to hodí. Na "radiomuseum.org" jsem hledal "stelltransformator", "netzgerät" apod. a nenašel. Podle skříně jsem tipoval výrobce spíš firmu "Präcitronic".
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Za 600 to ber rychle. To je super cena.
Já to svoje koupil od bývalého zaměstnavatele za 2000Kč, mám teda 1kVA, ale asi jsem ten výkon ještě nikdy nevyužil.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
helios

#9 Příspěvek od helios »

Ak je funkčný, za tie peniaze určite stojí.
Ja ho najčastejšie používam pri opravách impulzných zdrojov a opravách Led svetiel. Nedokope ťa fáza a ešte si môžeš výstupné napätie regulovať od nuly do 250V. Mám ho už hodne rokov, kupoval som ho niekedy v roku ´92, kedy sa rozpredávali prístroje z bývalej Tesly.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Achab

#10 Příspěvek od Achab »

Je funkční, hned jsem poslal prodejci mail aby si to nerozmyslel. :) Mám sice malé samostatné autotrafo 200VA ale komplet s oddělovacím je za tu cenu výhodný. Pokud fungoval místní TV servis tak tam tento zdroj měli ale pamatuju si ho jenom od vidění.
Sendyx

#11 Příspěvek od Sendyx »

Jo, tak je to asi něco slabšího, LSS010 má vypínač otočný a měl pojistku s E závitem.

Za 600 to stojí v každém případě.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“