Kolabování Skype

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
serviceman

#16 Příspěvek od serviceman »

Klid, jde o rok od uvedení, což bylo někdy v červenci. Podpora je někdy problematická, například mě update nejde kvůli nekompatibilní herní video kartě Radeon X1900, což není žádná fosílie.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Brozicek

#17 Příspěvek od Brozicek »

Mám zkušenost, že u XP dokáži nejnovější verze Skype dělat v systému naprostý "chaos". Známá povolila u Skype automatickou aktualizaci a pak mi volala, že ji PC blbne. Při vypnutí Skype pracoval PC normálně, po spuštění Skype XP výrazně zpomalily a v "různých oknech" scházely "nějaké dílčí části pozadí okna". Po instalaci starší verze Skype vše fungovalo normálně.
Aktuálně mám ověřeno, že XP fungují při verzi Skype 7.4.0.102. Možná i s nějakou vyšší verzí. Je nutno nainstalovat u XP verzi, která si s XP rozumí, a nepovolit automatické aktualizace a ani aktualizaci nepovolit, když se Skype aktualizace sám dotazem domáhá.

Pod W10 na jiném PC mám poslední verzi 7.17.0.105.
hrivan

#18 Příspěvek od hrivan »

Pánové ,nevím jaký kdo má PC,ale jedna vnučka jede na noteboku pod W7 ultimate a druhá W10 pro,bez problémú,žádné problémy nehlásí.Mají nejnovější verze a automatické aktualizace.Pod W10 ostatně ani nejdou vypnout.Starší karty pod W10 nutno hledat podporu u výrobce.
Nevím proč se držíte XP pod kterýma spousta novějších věcí nepojede,ale zase některý programy nejedou v nových verzích.
PixelOrgy

#19 Příspěvek od PixelOrgy »

Proc se vubec drzet windows ze? Jsou systemy ktery fungujou roky v podstate bez udrzby a viditelnyho dopadu na rychlost atd.. a Skype neni jen pro windows ;-)

samozrejme, je nemalo aplikaci, kde si bez win clovek ani neskrtne, ale casto jako duvod spis slysim "jsem na to zvyklej" .... kde je pak ta touha po poznani a objevovani? :lol:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od markoni »

Můj problém vznikl když jsem potřeboval se přihlásit na jiný ůčet skype od té doby pořád mě to padá ale až když se chci přihlásit.A ty aktualizace to kapitola sama pro sebe mě to už delší čas nabízelo aktualizaci skype ale jak jsem ji provedl tak hned zkolabovala tak jsem znovu nainstaloval verzi která mě fungovala bohužel už to nepomáhá a začal jsem ten obtížný hmyz -aktualizace ignorovat .Před dvěma roky co mám tento nový PC s WIN8.1 tak jsem osm let PC na kterém byl systém WXP home SP3 a tam skype fungovala bez problémů.Ve WIN8.1 je přítomna aplikace Skype ale když ji spustím tak taky napíše dialog že potřebuje aktualizovat když to provedu tak se mám tu samu verzi a to 7.17 která mi dělá takové problémy prostě začarovaný kruh nebo spíš "microsoftu se to vymklo z rukou" :D
Napadlo mě nainstalovat verzi 5 a ta mi hlásí že mám špatné jméno nebo heslo prostě guláš :twisted: a ještě jedna poznámka mě to připadá že vývojáři ten skype kompletně překopali.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od forbidden »

Win 8.1 sice neznám, ale ten postup je na 99,9 % stejnej jako na Win 7. Určitě se nemění umístění uživ. profilů, ani se zásadně nepřekopaly registry.
Prostě odinstalovat, promazat pozůstatky a hotovo. Pro laiky to jde udělat i tak, že po odinstalování prostě prohledáš celej disk a jakýkoliv adresář s názvem "Skype" prostě smažeš. Stejný v registru, všechny větve s názvem "Skype" smazat a taktéž i všechny hodnoty větví, kde se vyskytuje "Skype" smazat.
Pro jistotu si před smazáním každé větve tuto exportuj jako zálohu, pro případ, že smažeš něco omylem. Pokud se na to necítíš, tak nezbyde, než zavolat někoho, kdo to umí. Univerzální návod neexistuje a ani Microsoft nevydal žádnej Skype cleaner. Škoda, třeba pro AVGčko existují cleanery přímo od nich, asi vědí co to dokáže občas napáchat. :lol:
serviceman

#22 Příspěvek od serviceman »

Obrázková odinstalace Skypu polopaticky.

markoni píše:potřebuje aktualizovat
Vypni službu Skype Updater, nebo dej do Hosts filu C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts:
127.0.0.1 download.skype.com
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
markoni
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od markoni »

Promiňte že zas otravuji ale tady jsem našel stránku která provádí kompletní odinstalaci skype a sahá také do systémového registru https://support.skype.com/en/faq/FA1063 ... ws-desktop a tam je jestli se to dobře přeložilo že se musí až 50 záznamů v registru smazat "Use right-click to delete all the search results (there can be up to 50)." nechce se mi do takového podniku dávat co vy na to? díky předem za rady
Podle toho jsem postupoval a něco se tam našlo v registrech :?:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od markoni »

Tak jsem tady měl ajťáka byl tady hodinu a nemohl s tím hnout a na konec doporučil mi přeinstalování celého PC nebo přejít na WIN10 nevím jestli to provedu nebo ne.Ale přišel jsem na jinou věc a to skype přes web stáhl jsem si pro video hovory SkypeWebPlugin.msi zatím mě nefunguje video hovory ale já ten kontakt ze kterým hovořím tak ho vidím ale zajímavé že zvuk to bere z mé webkamery jestli to jde nějak nastavit nebo to funguje jen s internet explorerem já používám mozila firefox nevím.
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

V nastavení Skypu jde zvolit, jaký vnější zařízení se má přednostně použít jako zdroj obrazu i zvuku = můžeš mít de facto několik kamer i externích mikrofonů a v nastavení si vždycky vybereš, ze který kamery má jít obraz a ze kterýho mikrofonu zvuk. Jde samozřejmě nastavit i mikrofon, kterej je součástí kamery. Jedinou podmínku to má - pokud je těch zařízení opravdu víc, neměly by bejt stejnýho typu - pokud jsou některý 2 (nebo víc kusů) stejnýho typu, systém a tím i Skype "vidí" jen jedinej = ten, kterej byl připojenej jako první při posledním startu. Ale měl jsem na zkoušku na 1 kompu s W7 ultimate zároveň napojený kamery Logitech, LiveCam a Genius plus samostatnej mikrofon a v Nastavení Skype šlo aktivovat každý zařízení zvlášť - včetně toho, že šlo používat jednu kameru jako kameru a druhou jen jako mikrofon. Všecky použitý kamery jsou typy pro USB a samostatnej mikrofon byl "píchnutej" do růžový zdířky Jack na zvukovce.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
markoni
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od markoni »

No jo ale nemůžu nastavit zdroj videa v programu skype protože se mi hroutí já bych potřeboval nastavit zdroj videa ve skype web pluginu jde to vůbec nastavit? díky
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“