Indukce FAGOR IF-4x jen pípá
Moderátor: Moderátoři
Jen mě je divný proč zrovna tyhle kondíky mají vliv na funkčnost elektroniky, myslel jsem že jsou čistě filtrační kvůli EMC a normálně bych si myslel že deska bude fungovat i bez nich
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale tam problém není. Já jsem zkusil proměřit a přehodit všechno možný včetně IGBT a všech větších kondíků, až jsem to nakonec odepsal na nejpravděpodobnější přířinu, a to je softwarové kurv***o. Něco to prostě počítá a až dopočítá, simuluje to špatný hrnec a je to konečná. Víc nevím. Jedině přehodit přední a zadní plotnu včetně čidel atd. a přepsat panel, ale to je nouzovka...
P.S. Jinak samozřejmě kromě orientačního měření jsem do SMT části nešel, nikdo by mě to nezaplatil, teoretická vada toho OZ, co to zpracovává, je možná, ale dost nepravděpodobná. A "plotna" měla za sebou už taky jednu opravu, pak chvíli jela.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
kejki píše:No to je právě důvod přítomnosti elektroniky v kuchyni, aby sis mohl často kupovat nové věci. O indukčních deskách je tu dost vláken - studené spoje, špatné kondenzátory, odcházející tranzistory.-NEX- píše:..ale přece není možné, aby se deska za víc jak 10 tisíc pokazila po třech letech a oprava vyšla skoro jako celá deska? To by bylo hodně drahé indukční vaření.
A proto je nejvýhodnější plyn. Zapálit ho můžeš sirkama když Ti zrovna nejde elektřina
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
kejki (mírně upravená citace) píše:...třeba můj fagor asi po dvou hodinách bez zásahu vypíná...
Tohle je krásný příklad dobrého úmyslu, který vede do pekel. Návrhář patrně nikdy nevařil. Schválně bych ho zavřel do místnosti se sporákem s touhle funkcí a dal mu recept, jak se dělá "demi glace". Dokud by to neuvařil, nepustil bych ho ven. Dal bych mu jen flašku vody a nočník.
Vymenil jsem vsechny foliove kondenzatory (6x 470nF a 2x 680nF), ale vadny byl dle mereni opravdu jen jeden 680nF, ktery se nachazi hned vedle civky s kovovym jadrem. V mem pripade to byl ten na leve DPS. Namerena kapacita byla cca 450nF a to stacilo k tomu, ze casto i po restartu nefungoval display a/nebo se deska i pri pouzivani "na slepo" vypinala.
Jeste jednou dekuji vsem diskutujicim.